Δευτέρα 25 Μαρτίου 2002

ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Συνάδελφοι, η Κυβέρνηση με τις νέες προτάσεις για το Ασφαλιστικό, περιορίζει το εύρος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αφήνοντας σ’ αυτή τη φάση εκτός, Μηχανικούς, Ιατρούς, Δικηγόρους, Δημοσιογράφους, Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ κ.λπ.
Στην ουσία, η μεταρρύθμιση αφορά το ΙΚΑ, τις πρώην ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες, με προφανή στόχο να τους εξομοιώσει ασφαλιστικά. Θύματα αυτής της προς τα κάτω εξομοίωσης θα είναι ασφαλώς και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ .
Ποιο συγκεκριμένα, δεν δίνεται καμία εγγύηση για τη θέσπιση της τριμερούς χρηματοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους με την καταβολή από το κράτος των 3/9 των συνολικών εσόδων του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε σταθερή βάση και από συγκεκριμένες πηγές. Και αυτό, γιατί δεν γίνεται καμία σύνδεση με τη φορολογική μεταρρύθμιση από την οποία θα μπορούσαν και θα έπρεπε να προκύψουν οι αναγκαίοι πόροι για την τριμερή χρηματοδότηση.
Η μόνη εγγύηση που δίνεται είναι η μη μείωση των κατωτάτων συντάξεων που όμως όχι μόνο δεν πρέπει να μειωθούν αλλά ν’ αυξηθούν γιατί είναι οι χαμηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Όλα τα άλλα (όρια ηλικίας και ύψος συντάξεων) παραμένουν ανοιχτά προς το χειρότερο.
Οι γυναίκες για άλλη μια φορά γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα αφού αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τους, ενοποιούμενα με αυτά των αντρών.
Παραλείπεται πλήρως η ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που στη χώρα μας είναι σε επίπεδα που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας.
Η Κυβέρνηση δεσμεύει στην ουσία τα χρήματα της Εργατικής Εστίας που προέρχονται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών για να κάνει κοινωνική πολιτική.
Ανοίγουν οι πόρτες για τον 3ο πυλώνα της ασφάλισης που ετοιμάζεται να προσφερθεί ως δώρο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι άνοιξε το ασφαλιστικό, για να διαχειριστεί τα άλλα πολιτικά της προβλήματα και όχι για να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές για ένα αναβαθμισμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης υποχρεωτικό, καθολικό, αναδιανεμητικό, αποκεντρωμένο και τριμερώς χρηματοδοτούμενο με επαρκείς ασφαλιστικές παροχές.
Ουσιαστικά δηλαδή προτείνεται στους εργαζόμενους της χώρας μας το τρίπτυχο…
ΑΡΓΟΤΕΡΑ (για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης)
ΛΙΓΟΤΕΡΑ (όσον αφορά το ύψος των συντάξεων ) και
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ(όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας)

 

blogger templates | Make Money Online