Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2006

Συλλογική σύμβαση εργασίας 2006 - 2007

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ
Σεπτέμβρης 2006
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η Αγωνιστική Συνεργασία – Παρέμβαση χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς συναδέλφους που έλαβαν μέρος στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ – ΟΤΕ. Η μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτές απέτρεψε προς το παρόν την εμμονή της διοίκησης για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στο Γ.Κ.Π. και αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη για την αντίστασή μας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μόλις πρόσφατα η πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) υπέγραψε τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τα έτη 2006 και 2007. Η Αγωνιστική Συνεργασία – Παρέμβαση διαφώνησε τόσο για την ουσία όσο και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Σε ότι αφορά την ουσία. Η συλλογική σύμβαση αφ’ ενός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι και δεν μας καλύπτει όλους αφού δεν καλύπτει τους συμβασιούχους και αφ’ ετέρου είναι και κατώτερη των δυνατοτήτων μας λόγω της δυναμικής που έδωσαν στην ομοσπονδία οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ αντί να κεφαλαιοποιήσει αυτούς τους αγώνες προκειμένου να κερδίσει προς όφελος των εργαζόμενων σύρθηκε άρον άρον σ’ αυτή την υπογραφή.
Τέλος και σε ότι αφορά τη διαδικασία αυτή ήταν ουσιαστικά και τυπικά απαράδεκτη αφού η συνεδρίαση δεν ήταν προγραμματισμένη και δεν κλήθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας αλλά όσοι «βρέθηκαν» εκεί πήραν μέρος στο «Δ.Σ.» που έδωσε εξουσιοδότηση για την υπογραφή.
Η επιλογή της πλειοψηφίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ ανακόπτει τη δυναμική που είχε δημιουργηθεί με τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις και πριμοδοτεί το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκουν η κυβέρνηση και η διοίκηση του οργανισμού.
Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει να οδηγήσει σε οπισθοχώρηση το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας. Απαιτείται η συνέχιση των αγώνων, για την αποτροπή της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία – Παρέμβαση έχει ήδη προτείνει και επαναφέρει την πρόταση για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ομοσπονδίας το οποίο θα καθορίσει τη στρατηγική της αντίστασης των εργαζομένων στον ΟΤΕ και της διασφάλισης των ευρύτερων δυνατών πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών συμμαχιών απέναντι στη νέα νεοφιλελεύθερη επίθεση.

 

blogger templates | Make Money Online