Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2006

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ

Σεπτέμβρης 2006
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξήγγειλε την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ μέσω της διάθεσης πακέτου μετοχών και της εκχώρησης του management σε ξένο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.
Εμείς σε όλες τις φάσεις που προηγήθηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση της κατά 62% ιδιωτικοποίησης αντιταχθήκαμε και αντιπαρατεθήκαμε σ’ αυτή την πολιτική γιατί θεωρούμε ότι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας δεν πρέπει να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια καθώς και γιατί οι τηλεπικοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό δεν πρέπει να υποτάσσονται στο βωμό του κέρδους.
Ωστόσο άλλες ήταν οι λογικές που επικράτησαν και η σημερινή κυβέρνηση ολοκληρώνει το εθνικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Η επιχειρηματολογία είναι λίγο ως πολύ ίδια περί “ανάπτυξης”, περί “στρατηγικών συμμαχιών”, περί “κεφαλαίων για επενδύσεις” όπως εξ’ ίσου ίδια θα είναι και η πραγματικότητα. Τα περί ανάπτυξης και επενδύσεων ξεχάστηκαν, το σύνολο των χρημάτων της ιδιωτικοποίησης πήγαν στη μαύρη τρύπα, τα τιμολόγια αυξήθηκαν υπέρμετρα, οι εργασιακές σχέσεις αποδιαρθρώθηκαν και οι αρνητικές αλλαγές που έγιναν στον ΟΤΕ χρησιμεύουν σαν πιλότος για τις άλλες ΔΕΚΟ.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τις ευθύνες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που με την υπογραφή και τη συναίνεσή τους στην αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των νέων μέσω της Σ.Σ.Ε. για την εθελούσια έχουν καταστεί συνυπεύθυνες για τις σημερινές εξελίξεις.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν πρόκειται για εκποίηση μιας ακόμα δημόσιας επιχείρησης. Ούτε για εκποίηση μιας ακόμα κερδοφόρας επιχείρησης. Πρόκειται για εκποίηση του ίδιου του μέλλοντος της χώρας μας με επιπτώσεις στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, στην ανάπτυξη, στις κοινωνικές σχέσεις, στην ασφάλεια, στο απόρρητο και στις υποκλοπές. Από την άλλη πλευρά θα αποψιλωθεί τελείως το όποιο ίχνος κοινωνικής προσφοράς έχει απομείνει, θα θεοποιηθεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος και οι εργασιακές σχέσεις θα συνεχίσουν την προς τα κάτω πορεία που ακολουθούν εδώ και χρόνια. Άλλωστε στον ΟΤΕ ήδη επιχειρείται η εφαρμογή του νόμου 3429/2005 για την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και την αλλαγή του Γ.Κ.Π. με νόμο.
Εμείς για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε ότι ο ολισθηρός κατήφορος της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ πρέπει να σταματήσει και πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της ουσιαστικής ανάπτυξης, του εκσυγχρονισμού και της εμπλοκής στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ
Ταυτόχρονα και απορρίπτοντας τις αντεργατικές επιλογές και προθέσεις για τις εργασιακές μας σχέσεις, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα και προτείνουμε τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΟΜΕ – ΟΤΕ το οποίο θα καθορίσει τη στρατηγική της αντίστασης των εργαζομένων στον ΟΤΕ και της διασφάλισης των ευρύτερων δυνατών πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών συμμαχιών απέναντι στη νέα νεοφιλελεύθερη επίθεση.
Οι μεγάλες παρακαταθήκες των πολύχρονων αγώνων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ μας δείχνουν το δρόμο ώστε για άλλη μια φορά να βάλουμε φρένο στις κυβερνητικές επιλογές και επιδιώξεις.

 

blogger templates | Make Money Online