Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Συνδικαλιστική Αλητεία !!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ

Αθήνα 7/10/2008

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στο Δ.Σ. της Δευτέρας 6/10/2008 το μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ – ΟΤΕ και μέλος της πρωτοβουλίας εργαζομένων COSMOTE Ολυμπία Βαλσαμή με την οποία συνεργάζεται η Αγωνιστική Συνεργασία Παρέμβαση έβαλε στην τοποθέτησή της τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της COSMOTE και που είναι οι απολύσεις προσωπικού που γίνονται τους τελευταίους μήνες και η αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών σχέσεων. Ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Παναγιώτης Κούτρας μετά απ’ αυτή την τοποθέτηση αντί να καταγγείλει τις απολύσεις και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που συντελείται και να στηρίξει τους εργαζόμενους προτίμησε να καταγγείλει τη συνδικαλίστρια της COSMOTE και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι αυτό που κάνει είναι συνδικαλιστική αλητεία.

Εμείς θέλουμε να πούμε τόσο σ’ αυτόν όσο και σε όλους τους εργαζόμενους ότι συνδικαλιστική αλητεία:

  1. Eίναι η δική του συμπεριφορά και η συμπεριφορά της παράταξής του γιατί δέχονται απολύσεις και μάλιστα αδιαμαρτύρητα χωρίς καμιά αντίδραση.
  2. Είναι η συμπεριφορά της παράταξής του η οποία τα χρόνια που είχε αυτοδυναμία τόσο στην ομοσπονδία όσο και στο σωματείο της COSMOTE συναίνεσε σε ένα μοντέλο απορρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στην COSMOTE και στις άλλες θυγατρικές.
  3. Είναι η συμπεριφορά της παράταξής του η οποία συνυπέγραψε μαζί με τη ΔΑΚΕ την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων και την άρση της μονιμότητας για τους νέους. Δεν είναι τυχαίο ότι για την υπογραφή αυτή τους κατήγγειλε – λίγο καθυστερημένα βέβαια – και ο δικός τους πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου.

Εμείς εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας τόσο στη συναδέλφισσα Ολυμπία Βαλσαμή όσο και σε όλους τους εργαζόμενους της COSMOTE και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε τέτοιες απόψεις σαν αυτές του προέδρου της ΟΜΕ – ΟΤΕ να γίνουν μια μικρή περιθωριακή μειοψηφία στο χώρο μας.

 

blogger templates | Make Money Online