Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Όλοι στη Απεργία – Όλοι στον Αγώνα

.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΕ

Αθήνα 5 / 1 / 2009

Όλοι στον Αγώνα

Στη μέση μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που αποτελεί ταυτόχρονα ιδεολογική ήττα της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, ο κόσμος της εργασίας δέχεται ολομέτωπη επίθεση από την παγκόσμια κερδοσκοπία (Τραπεζίτες, χρηματιστές, πολυεθνικές, golden boys και οι ντόπιοι και ξένοι πολιτικοί εκφραστές τους). Στο στόχαστρο τους βρίσκονται όλες οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος μεταπολεμικά: Σταθερότητα απασχόλησης, θεσμοθετημένα ωράρια, δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικά δικαιώματα, σύστημα αμοιβών κλπ. Οι κυβερνήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ την τελευταία 20ετία, σε μια αξιοσημείωτη σύμπτωση, δημιούργησαν το νομικό πλαίσιο που διευκόλυνε την κατεδάφιση αυτού που ονομάστηκε «κοινωνικό κράτος» και την υποταγή του στους νόμους της αγοράς. Με μεγάλο ζήλο ενσωματώνουν στην εθνική νομοθεσία ότι αντιδραστικότερο υπαγορεύουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα κλπ. Ταυτόχρονα ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο μετατρέποντας την χώρα σε μπανανία. Τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, λιμάνια, δρόμοι, αερομεταφορές, τράπεζες, όλα στο σφυρί. Γερμανοί, Κινέζοι, Άραβες, Γάλλοι κλπ κερδοσκόποι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, επιβάλουν τους όρους τους και απαιτούν: Μικρότερο εργασιακό κόστος, ελαστικότερες εργασιακές σχέσεις, σπαστά ωράρια, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, απελευθέρωση ορίου απολύσεων, περιορισμό στην συνδικαλιστική δράση.

Εδώ εντάσσεται και η απαίτηση της Deutsche Telekom για το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ σήμερα και των Τεχνικών Τμημάτων αύριο.

Εμείς λέμε:

  • Ζημιογόνο κατάστημα είναι το κλειστό κατάστημα
  • Δεν μπορούν όλα να υποταχθούν στην αγοραία άποψη «πάνω από όλα το κέρδος»
  • Η λειτουργία καταστημάτων ΟΤΕ ακόμα και στο πιο δυσπρόσιτο μέρος της χώρας πρέπει να είναι κοινωνική προσφορά του ΟΤΕ στις τοπικές κοινωνίες & υποχρέωσή του ως πάροχος καθολικής υπηρεσίας.
  • Το κλείσιμο των καταστημάτων ΟΤΕ και η συνακόλουθη ενίσχυση του δικτύου «Γερμανός» αποτελεί προσπάθεια να απενοχοποιηθεί η διοίκηση του ΟΤΕ για το υπό δικαστική διερεύνηση σκάνδαλο της εξαγοράς του «Γερμανού» από την Cosmote αλλά και για συγκάλυψη της κατά 65% μείωσης κερδών του.
  • Όχι άλλες χαμένες θέσεις εργασίας. Αξιοκρατικές προσλήψεις τώρα. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Κλείσιμο δουλεμπορικών OTEplus – HellasCOM.
  • Η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία μέλη της μαζί με την αυτοδιοίκηση, τα κατά τόπους συνδικάτα και κινήσεις πολιτών να προχωρήσουν άμεσα σε λειτουργική κατάληψη των καταστημάτων που έκλεισαν και να τα μετατρέψουν σε κέντρα αντίστασης στα σχέδια της Deutsche Telekom να συρρικνώσει τον ΟΤΕ περιφρονώντας τις ανάγκες των πολιτών και των εργαζομένων.
  • Οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να αφήσουν τα προεκλογικά «αγωνιστικά» παιγνίδια τις συναλλαγές με τη διοίκηση και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 8/1/2009 να δώσουν μια απάντηση στο νέο management της Deutsche Telekom.

.

 

blogger templates | Make Money Online