Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Πάρτε πίσω τις Απολύσεις Τώρα !!

.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ομίλου ΟΤΕ
Αθήνα, 25/2/09

Πάρτε πίσω τις Απολύσεις Τώρα !!


Σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης, που τις συνέπειές της βιώνουν ήδη οι εργαζόμενοι στο πετσί τους, καμιά απόλυση δεν πρέπει να είναι ανεκτή από το συνδικαλιστικό κίνημα, πολύ περισσότερο από μια εταιρία με την κερδοφορία της Cosmote. Φαίνετε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αυτονόητο για τα ακριβοπληρωμένα Golden Boys της Εταιρίας. Δεν φτάνει που προχώρησαν σε παντελώς αδικαιολόγητες, αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων, αλλά σε μια πρωτοφανή σε κυνισμό ανακοίνωση, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις απολύσεις, επιδίδεται, με επιστολή του, σε συκοφάντηση του Σωματείου των εργαζομένων, παραβιάζοντας τον Ν. 1264/1982 και προειδοποιεί : Θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ! Με απίστευτο θράσος ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι απολύσεις ήταν αίτημα των ίδιων των εργαζομένων και δεν διστάζει να επιτεθεί συλλήβδην σε όλο τον δημόσιο τομέα μιλώντας απαξιωτικά για «δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία».
Να του Θυμίσουμε ότι αυτός ο «καταραμένος» δημόσιος χαρακτήρας του ΟΤΕ δημιούργησε την Cosmote. Αλλά να θυμηθούμε με την σειρά μας ότι σε αυτόν τον δημόσιο χαρακτήρα που έχασε πλέον ο ΟΤΕ οφείλονταν η μέχρι τώρα εργασιακή σταθερότητα που μπαίνει πλέον σε απόλυτη αμφισβήτηση .
Εμείς λέμε :
· Είναι ανεπίτρεπτο και προκλητικό μια υπερκερδοφόρα εταιρεία, στην οποία συμμετέχει και το δημόσιο, να προβαίνει σε καταχρηστικές απολύσεις.
· Δεν μπορεί να χρησιμοποιείτε το αξιολόγιο για να δημιουργεί ανάμεσά στους εργαζόμενους ένα κλίμα ανταγωνιστικό και ανθρωποφαγικό.
· Να αποσυνδεθεί η αξιολόγηση από την απόλυση καθώς και από κάθε υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη. Να γίνει εργαλείο ανάπτυξης για τους εργαζόμενους της Cosmote και όχι εργαλείο στα χέρια του Κου Τσαμάζ για να στέλνει ανέργους στον εργασιακό Καιάδα.
· Απαιτούμε τον σεβασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στην εταιρεία και την προστασία του συνδικάτου από ανοίκειες επιθέσεις και συκοφαντίες της εργοδοσίας.
· Απαιτούμε την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων.

Καλούμε όλους τους Εργαζόμενους της Cosmote να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να το μετατρέψουν σε κέντρο αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια της Διοίκησης .

Στηρίζουμε την Απεργία στην Cosmote της 27 / 2 / 2009



 

blogger templates | Make Money Online