Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Θα τους σταματήσουμε - Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009
.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ και τις κατευθύν¬σεις της ευρωπαϊκής ένωσης με πρόφαση την κρίση εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, το εισόδημα, την απασχόληση, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέ¬σεις. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά βρίσκονται πάλι στο στόχαστρο. Χθες χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων για να περιορίσουν τα δι-καιώματά μας. Σήμερα αξιοποιούν την κρίση που είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέρ¬γους, αφού τους καλεί σε αυτοσυγκράτηση, την ίδια στιγμή που δίνει δώρα 28 δις ΕΥΡΩ στους τραπεζίτες.
Με τις ευλογίες της οι εργοδότες οργιάζουν στους χώρους εργα¬σίας, απολύουν μαζικά ή με τον εκβιασμό της απόλυσης περικό¬πτουν τους μισθούς και αποδεκατίζουν τις εργασιακές σχέσεις.
Οι εργοδότες θέλουν όλο και περισσότερα. Επιχειρούν να φορτώ¬σουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Αφού αποκό¬μισαν τεράστια κέρδη την προηγούμενη περίοδο τώρα θέλουν να κοινωνικοποιήσουν τις ζημιές τους.
Αυτή η πολιτική είναι καταστροφική και πρέπει να ανατραπεί. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να παγιδευτεί στο κλίμα φόβου και μοιρολατρίας που έντεχνα καλλιεργούν.

Απαιτούμε:
• Να μπει φρένο στις απολύσεις.
• Να ανακληθούν οι συμφωνίες περιορισμού μισθών και χρόνου εργασίας, να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που τις επιτρέπει
• Στήριξη των Κοινωνικών αγαθών Παιδείας Υγείας Ασφάλισης. Προσλήψεις τώρα στον κοινωνικό Τομέα. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τα Σ.Δ.Ι.Τ.
• Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλο το χρόνο της ανεργίας.
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις (αύξηση κατά 300 € του κατώτερου μισθού και της σύνταξης).
• Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
• Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων - Κατοχύρωση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η μόνη απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα είναι ο αποφα¬σιστικός, ενωτικός αγώνας όλων μας. Εάν περάσουν αυτά τα μέτρα τότε δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος για τα χειρότερα. Είναι τα χειρότερα. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν από συμβιβα¬σμένες ηγεσίες ή τις διασπαστικές πρακτικές, η μόνη λύση είναι η ενωμένη πάλη μας.
Δεν υποχωρούμε δεν υποτασσόμαστε. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δημιουργούμε ένα ισχυρό μαζικό κίνημα ανατρο¬πής των αντεργατικών πολιτικών, προστασίας και ενίσχυσης των δικαιωμάτων μας.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 

blogger templates | Make Money Online