Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Σχετικά με την μονομερή απόφαση του ΟΤΕ για παροχή κινήτρων εξόδου στο προσωπικό

Δήλωση του Γιάννη Δούκα
Μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ – ΟΤΕ

Για την απόφαση του ΟΤΕ για παροχή κινήτρων εξόδου

Η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε σήμερα τη μονομερή της απόφαση για την παροχή κινήτρων εθελούσιας εξόδου στο προσωπικό του ΟΤΕ.
Η διοίκηση του ΟΤΕ προκειμένου να μειώσει το προσωπικού και σε μια περίοδο που όλοι μιλάνε για τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος δεν διστάζει να φορτώσει με νέα βάρη τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ.
Η απόφαση αυτή δεν παίρνει υπ’ όψη της ούτε τα συμφέροντα της ίδιας της επιχείρησης αφού με πρόσφατο έγγραφό της η διοίκηση αποδέχεται την έλλειψη προσωπικού και επιχειρεί με το σύστημα rotation να καλύψει τις ανάγκες των εμπορικών καταστημάτων.
Για την εξέλιξη αυτή υπάρχει σοβαρή ευθύνη και στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί με ευθύνη των δύο παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα. Η μόνη διαφορά τους είχε να κάνει μόνο με το πότε θα μπει η υπογραφή τώρα ή αργότερα.
Εμείς διαφωνούμε με τις επιλογές αυτές γιατί προσθέτουν νέα βάρη στο ασφαλιστικό σύστημα, μειώνουν τις θέσεις εργασίας και τέλος η πρακτική των μονομερών αποφάσεων της διοίκησης ανοίγει νέες και πολύ άσχημες ατραπούς.
Καλούμε τη διοίκηση να επανεξετάσει τη στάση της και να αναιρέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση εδώ και τώρα για το θέμα γιατί εκτός των άλλων το δημόσιο συνεχίζει να είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του ΟΤΕ και να συμμετέχει στο διοικητικό του συμβούλιο με πέντε μέλη.

 

blogger templates | Make Money Online