Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 31/1/2010

Πραγματοποιήθηκε στις 29/1/2010 η δεύτερη συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση του ΟΤΕ. Λόγω προσωπικών προβλημάτων του συν. Δούκα δεν εκπροσωπήθηκε η Παράταξη σ' αυτή τη συνάντηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τους άλλους συναδέλφους που είναι στη διαπραγματευτική ομάδα η διοίκηση παρουσίασε αναλυτικά τα "αιτήματα" που είχε διατυπώσει με το εξώδικο. Η διοίκηση ζήτησε:
1. Αλλαγή του άρθρου του κανονισμού για τις απολύσεις ώστε να μπορεί να απολύει προσωπικού για οικονομικοτεχνικούς λόγους.
2. Αλλαγή του άρθρου του κανονισμού που αφορά τις άδειες. Βασικό θέμα που έθιξε για το άρθρο αυτό είναι το σημερινό ισχύον σύστημα αδειών ασθενείας για το παλαιό προσωπικό. Αυτό που ισχύει σήμερα είναι για κάθε χρόνο υπηρεσίας δικαιούμαστε ένα μήνα αναρρωτική άδεια την οποία πληρώνει ο ΟΤΕ. Η διοίκηση ζητάει να αλλάξει αυτό το καθεστώς και να ισχύσει ότι και στον ιδιωτικό τομέα όπου μετά τις 3 ημέρες ασθένειας ο εργαζόμενος δικαιούται επίδομα ασθένειας από το ΙΚΑ το ύψος του οποίου εξαρτάται από τις αποδοχές που είχε ο εργαζόμενος το προηγούμενο έτος.
3. Αλλαγή των όρων της συλλογικής σύμβασης για τι συνδικαλιστικές άδειες.
4. Αλλαγές στο υπάρχον πειθαρχικό δίκαιο και
5. Αλλαγή του όρου της σύμβασης που αφορά το μισάωρο των οδηγών.
Σε προηγούμενη συνάντηση είχε βάλει θέμα για μείωση επιδομάτων.
Για όλα τα θέματα υπήρξε αντίδραση από πλευράς ομοσπονδίας. Τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί η Ε.Ε. για να καθορίσει τη στάση μας εν όψει και της επόμενης συνάντησης που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 11/2/2010.
Υ.Γ. Δεν ζητάει πολλά. Τα θέλει όλα!!!


Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

 

blogger templates | Make Money Online