Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τετάρτη 16 Ιούνη: Πανεργατικό Συλλαλητήριο συνδικάτων ενάντια στο Ασφαλιστικό



Αυτόνομη Παρέμβαση
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 16/6

Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 16/6 στις 7:00μ.μ.στη πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί τους εργαζόμενους η Αυτόνομη Παρέμβαση. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
Η βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Το κατάπτυστο Μνημόνιο μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ), που εφαρμόζουν στις πλάτες του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, δεν αφορά τη διάσωση της χώρας και της οικονομίας. Ο μηχανισμός στήριξης και τα δάνεια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δεν αφορούν την υποβοήθηση της χώρας για το ξεπέρασμα της κρίσης, για ανάπτυξη και οικονομική – κοινωνική πρόοδο. Αφορούν κυρίως τη διάσωση των δανειστών της χώρας, του μεγάλου χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου και των κερδοσκόπων. Αφορούν τη διάσωση του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος των οικονομικά ισχυρών, που διαχρονικά υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εφαρμόζοντας σκληρές οικονομικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, λεηλατώντας το κράτος, τη δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά. Αφορά τη διάσωση μιας Ε.Ε. και ενός Ευρώ, που οικοδομήθηκαν σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών ενάντια στην κοινωνία και τον κόσμο της Εργασίας.
Σήμερα, η επίθεση αυτή εντείνεται και ολοκληρώνεται.
Η Κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι σε Ε.Ε. και ΔΝΤ μέσω του επαχθούς Μνημονίου, κωφεύει απέναντι στη λαϊκή κατακραυγή και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Και προχωρά στην κατάργηση κατακτήσεων δικαιωμάτων και θεσμών που θεμελιώθηκαν με κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες ενός αιώνα! Τώρα, μέσα στο καλοκαίρι είναι έτοιμη να περάσει τα πιο επαχθή νομοσχέδια για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, κατ' απαίτηση του Μνημονίου.
Στο Ασφαλιστικό: α) καταργεί το δημόσιο, καθολικό, και αλληλέγγυο – αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης β) εισάγει ένα παράλογο και άδικο ανταποδοτικό σύστημα, που θα χορηγεί συντάξεις πείνας, ίσες με το 48% των συντάξιμων αποδοχών γ) θεσμοθετεί τα 40 έτη συνεχούς εργασίας για πλήρη σύνταξη και τα 65 έτη ως όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με αποτέλεσμα οι νέοι και οι νέες που μπαίνουν στην αγορά εργασίας αργά, και όλοι όσοι έχουν μεγάλα χρονικά διαστήματα ανεργίας, να μην μπορούν ποτέ να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. δ)αυξάνει τα δραματικά όρια ηλικίας και ιδιαίτερα των γυναικών, καταργεί τα ΒΑΕ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ.!
Στο Εργασιακό: α) προχωρά στο πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα για 3 χρόνια, β) καταργεί στην πράξη την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις, γ) ακυρώνει το θεσμό της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και δ) αυξάνει δραστικά τα όρια απολύσεων και μειώνει δραματικά τις αποζημιώσεις. Υιοθετεί όλα τα αιτήματα των εργοδοτών τα τελευταία 20 χρόνια. Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ!
Σε αυτή την βάρβαρη επίθεση αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις! Ο αγώνας μας και η ενότητά μας είναι η μοναδική ελπίδα και προοπτική να ανατρέψουμε τις πολιτικές και τα μέτρα που θα μας ρημάξουν τη ζωή.
· Για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο και να απεγκλωβιστούμε από τον επαχθή Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ !
· Για να υπερασπίσουμε την Κοινωνική μας Ασφάλιση και τις συντάξεις μας!
· Για να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις.

 

blogger templates | Make Money Online