Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ. ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο ολέθριος αντεργατικός, αντικοινωνικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της Κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Έχοντας μεθοδεύσει την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και του ΔΝΤ με όχημα το κατάπτυστο Μνημόνιο, επιχειρεί τώρα να φέρει σε πέρας όλο το «βρώμικο έργο» της κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης και της κατάργησης όλου του ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου, κατά απαίτηση των αγορών, των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών, δε διστάζει να τσαλακώσει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Επικαλούμενη την ψευδεπίγραφη ανάγκη της «σωτηρίας της Πατρίδας» λειτουργεί ως στυλοβάτης και διεκπεραιωτής των πιο άγριων και κοινωνικά βάρβαρων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών, που ούτε η πιο ορθόδοξη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να περάσει.

Με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό – Εργασιακό καταφέρνει πολλαπλά χτυπήματα, χωρίς να διστάσει να τσαλακώσει ακόμα και το Σύνταγμα. Η ψήφιση του ΠΔ είναι το τέλειο έγκλημα:
• Οδηγεί στο τέλος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ακυρώνει το ρόλο του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο την πλήρη αποδυνάμωση της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων
• Καταλύει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη Συλλογική Αυτονομία, τη Συνδικαλιστική Ελευθερία και το Δικαίωμα στην Εργασία
• Καταργεί τους μισθούς ασφαλείας, διαμορφώνει μισθούς πείνας, νομιμοποιεί τη φθηνή υπερεκμετάλλευση των νέων, ρίχνοντας τους εργαζόμενους βορά στις ορέξεις των εργοδοτών και στην πλήρη εξατομίκευση της εργασιακής σχέσης
• Ικανοποιεί εν μια νυκτί, όλα τα αιτήματα των εργοδοτών της τελευταίας 20ετίας (απελευθέρω-ση απολύσεων, μείωση αποζημιώσεων, κατάργηση κατώτατου μισθού, φθηνή εργασία νέων)
• Κατεδαφίζει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και το Κοινωνικό Κράτος.
• Αυξάνει δραματικά τα όρια ηλικίας, επιβάλλοντας χαμηλόμισθη εργασία ως τα βαθιά γεράμα-τα
• Σφαγιάζει τις συντάξεις και τις αναπροσαρμόζει σε επίπεδα αναξιοπρέπειας και φτώχειας

Αυτή η Κυβέρνηση εφαρμόζει τη βαρβαρότητα. Δεν έχει πια κανένα δισταγμό, καμία δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία, καμία αίσθηση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και τη συνοχή της. Δεν την νοιάζει αν θα γυρίσει το ρολόι της Κοινωνίας 100 χρόνια πίσω!

Δεν θέλουμε τέτοιους σωτήρες!!!

Η απογοήτευση και η μοιρολατρία δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.
Η οργή και η αγανάκτηση μας, πρέπει να μετατραπούν σε μαζική και ενωτική συνεχή αγωνιστική δράση.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, είναι αυτοί που μπορούν να αποτελέσουν το αντίπαλο πολιτικό και κοινωνικό δέος.
Να εμποδίσουμε αυτούς που οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία όχι στη «σωτηρία» αλλά στην καταστροφή!
Αρκεί να είμαστε εκεί, στο μεγάλο ραντεβού της Απεργίας: μαζικά, ενωτικά, μαχητικά

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 

blogger templates | Make Money Online