Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ο αγώνας συνεχίζεται

Kατεβάστε απο εδώ την ανακοίνωση σε pdf 
1
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΤΕ
http://agonistiki-synergasia.blogspot.com
.
Ο αγώνας συνεχίζεται
Αθήνα 9/7/2010
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η κυβέρνηση έφερε και ψήφισε τελικά στη Βουλή το αντιασφαλιστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να πάρει πίσω όλες τις κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα. Με το νόμο αυτό χτυπιέται ο σκληρός πυρήνας των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, χτυπιούνται οι συλλογικές συμβάσεις, αυξάνονται οι επιτρεπόμενες απολύσεις, μειώνεται η αποζημίωση και καταργείται ο κατώτατος μισθός. Μπαίνει τέλος στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση, αυξάνονται τα όρια ηλικίας, αυξάνονται τα χρόνια υπηρεσίας, μειώνονται οι συντάξεις, μπαίνει νέος ΛΑΦΚΑ, καταργούνται ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, καταργούνται οι προστατευτικές διατάξεις για τις μητέρες.
.

Οι επιπτώσεις στους ασφαλισμένους μετά την 1/1/83
Όριο ηλικίας τα 65 έτη, εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις

Άνδρες και γυναίκες χωρίς παιδιά ή με ενήλικα παιδιά
Γυναίκες με ανήλικα παιδιά
Έτος
Χρόνια υπηρεσίας
Όριο ηλικίας
Χρόνια υπηρεσίας
Όριο ηλικίας
2011
36
58
25
52 στα 50 μειωμένη
2012
37
59
25
55 στα 53 μειωμένη
2013
38
60
25
65 στα 60 μειωμένη
2014
39
60
Τα ανωτέρω όρια ηλικίας για πλήρη σύνταξη για άνδρες ή γυναίκες με 20 χρόνια & με 3ο παιδί
2015
40
60

 .
Είναι φανερό ότι η γενική μεταβατική περίοδος είναι χωρίς αντίκρισμα και η μεταβατική περίοδος για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά είναι βίαιη και αφορά ελάχιστες. Για όσους επιλέξουν τη μειωμένη σύνταξη η μείωση θα είναι 6% για κάθε έτος που υπολείπεται του ορίου ηλικίας.
Οι επιπτώσεις στο ύψος των συντάξεων
Για όσους συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2014 τα χρόνια 2013 και 2014 υπολογίζονται με ανώτατο συντελεστή 2% στο μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας.
Για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 δικαιούνται: A. αναλογικό τμήμα της βασικής σύνταξης. B. τμήμα σύνταξης μέχρι το 2010 με ότι ισχύει σήμερα και Γ. για τα χρόνια μετά το 2011 με βάση τις αποδοχές όλου του συντάξιμου βίου και τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης. Το ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης για τα 25 χρόνια είναι 1,06% και για τα 35 χρόνια είναι 1,31%. Είναι φανερό ότι όσο περισσότερο απομακρύνεται κάποιος από το 2010 η σύνταξή του μειώνεται και γίνεται ένα μικρό επίδομα. Μπαίνει νέα εισφορά στη σύνταξη άνω των 1.400 € κλιμακούμενη ανά 300 € από 3 έως 10%. Τέλος το ύψος της επικουρικής σύνταξης παραπέμπεται στην εθνική αναλογιστική αρχή οι προτάσεις της οποίας είναι δεσμευτικές και εφόσον στο μέλλον παρουσιαστούν ή προβλέπονται ελλείμματα θα αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις των τελευταίων μηνών δίνει σαφή εντολή στα συνδικάτα να συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα και αποτελεί τη μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχισή του. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν νόμοι που ψηφίστηκαν να μείνουν στα χαρτιά. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα προς κάθε κατεύθυνση. Η κυβέρνηση, η τρόικα, οι υποστηρικτές και σύμμαχοί τους θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν ξεμπερδέψει μαζί μας, ότι δεν θα σταματήσουμε και ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την κατάργηση των μέτρων στην πράξη.

 

blogger templates | Make Money Online