Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Guiddo Kerkoff για τον ΟΤΕ

Δήλωση του Γιάννη Δούκα
μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ - ΟΤΕ
σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Guiddo Kerkoff για τον ΟΤΕ

Αθήνα 20/10/2010

Μέσα στο όλο κλίμα τρομοκρατίας που έχει καλλιεργήσει ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ ήρθε και η σημερινή δήλωση κ. Guiddo Kerkoff υπεύθυνου του ομίλου της D.T. για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση ευελιξία στις απολύσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στους κανονισμούς εργασίας, στους μισθούς και στις συμβάσεις καθώς και το ότι η D.T. έχει διαγράψει 1 περίπου δις. € από τις επενδύσεις που έκανε στον ΟΤΕ.
Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν περίτρανα ότι η αλλαγή διοίκησης που έχει προαναγγελθεί δεν θα φέρει και αλλαγές στην πολιτική ανθρώπινου δυναμικού.
Για τις απαιτήσεις αυτές της D.T. δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η κυβέρνηση η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα στα ζητήματα αυτά επίσημα κρατάει ουδετερότητα και κάτω από το τραπέζι κλείνει το μάτι στους Γερμανούς μετόχους.
Για μας η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ και εν γένει η όλη πορεία του αποδεικνύει την αποτυχία της πολιτικής της πλήρους ιδιωτικοποίησης αλλά και την παταγώδη αποτυχία της διοίκησης.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε για άλλη μια φορά τα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης και της διοίκησης να χρησιμοποιηθούν για να φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων.
Για μας οι αιτίες για την πορεία του ΟΤΕ οφείλονται στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, στην αναξιοκρατία και ρουσφετοκρατία με πρόσληψη σειράς στελεχών από την «αγορά» λες και δεν υπήρχαν ικανοί υπάλληλοι στον οργανισμό, το υπέρογκο κόστος διοίκησης και τα ακριβοπληρωμένα GOLDEN BOYS, η συρρίκνωση του οργανισμού μέσω της πώλησης κερδοφόρων κομματιών όπως η INFOTE, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στην εμπορική πολιτική και βεβαίως και η αρνητική στάση της ΕΕΤΤ.
Για μας αυτό που απαιτείται για την αλλαγή πορείας είναι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο επαναπατρισμός των χαμένων πελατών μέσω της παροχής και διαφήμισης ποιοτικών υπηρεσιών, η αποφυγή αστοχιών και λαθών όπως αυτό με τη μη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού από το conn – x tv η οποία δυσφήμησε τον ΟΤΕ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η ΕΕΤΤ.
Για μας αυτό που χρειάζεται σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού είναι η κατάργηση των αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των νέων, η κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας που έχουν σαρώσει όλο τον όμιλο, η κατάργηση των δουλεμπορικών εταιρειών ενοικίασης HELLASCOM και OTEPLUS, μία σχέση σταθερής και πλήρους εργασίας, μία σύμβαση για όλο τον όμιλο και τέλος η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού την ανάγκη του οποίου παραδέχεται και η ίδια η διοίκηση.

 

blogger templates | Make Money Online