Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

OME-OTE : Το αυθαίρετο διευθυντικό δικαίωμα δεν θα περάσει

   Η διοίκηση του ΟΤΕ ως γνωστόν έχει αποφασίσει να αυξήσει τις ώρες εργασίας του προσωπικού από 1/5/2011. Η ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν έχει αποδεχθεί τις αποφάσεις αυτές και το επόμενο διάστημα θα προβεί και σε συνδικαλιστικές και σε νομικές ενέργειες. Η διοίκηση του ΟΤΕ τις μέρες αυτές επιχειρεί να εκβιάσει και τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου (κυρίως φοιτητές)να δεχθούν το νέο ωράριο. Για το θέμα αυτό η ΟΜΕ - ΟΤΕ εξέδωσε την επισυναπτόμενη ανακοίνωση.         

ΑΘΗΝΑ 21/4/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το αυθαίρετο διευθυντικό δικαίωμα δεν θα περάσει

Είναι γνωστό ότι η διοίκηση του ΟΤΕ «αποφάσισε» τη μείωση των μισθών μας μέσω της αύξησης των ωρών εργασίας από 1/5/11 θεωρώντας ότι έχει προς τούτο διευθυντικό δικαίωμα.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της και με απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και νομικές ενέργειες θα ανατρέψει αυτή την αυθαιρεσία.
Τις τελευταίες ημέρες εκτός από την έκδοση εγκυκλίου που τροποποιεί τον κανονισμό ωρών προσωπικού επιχειρεί με τρόπο μη σύννομο να εκμαιεύσει νομιμοποιητική βάση.
Καλεί τους εργαζόμενους μειωμένου ωραρίου, κυρίως φοιτητές που έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου να τροποποιήσουν τη σύμβασή τους ως προς το ωράριο.
Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση έχει εκβιαστικά χαρακτηριστικά, αντιβαίνει τους όρους καλής πίστης και υπόκειται σε άμεσο ποινικό έλεγχο καθώς είναι απολύτως παράνομη.
Καλούμε τη διοίκηση του ΟΤΕ να σταματήσει άμεσα αυτόν τον εκβιασμό ο οποίος μάλιστα γίνεται σε εργαζόμενους των 400 € που καλύπτουν απ’ τη μια πλευρά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης κι’ από την άλλη υποστηρίζουν τις σπουδές τους μέσα απ’ αυτό το πενιχρό μεροκάματο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μειωμένου ωραρίου να μην υπογράψουν καμία τροποποιητική σύμβαση και να ενημερώνουν τα σωματεία του χώρου και την ΟΜΕ – ΟΤΕ για τυχόν πίεση ή εκβιασμό υποστούν απ’ οποιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα στην κατεύθυνση αυτή.
Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ΣΗΜΕΡΑ 21/4/2011 ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ



 

blogger templates | Make Money Online