Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 5 Σεπτεμβρίου 2011



Τα τελεσίγραφα της διοίκησης και η δική μας απάντηση

Η διοίκηση  κάλεσε την ομοσπονδία σε μία  τελευταία – όπως είπαν – συνάντηση την Τετάρτη 7/9/2011 για να συζητήσουμε τις «αιτήματά» της καθώς και τα θέματα του προσωπικού που θα περισσέψει μετά την απόφαση για το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.
Τη Δευτέρα 5/9/2011 ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής του λογαριασμού νεότητας. Τη συνεδρίαση την είχε καλέσει η διοίκηση προκειμένου να ληφθεί απόφαση για μείωση των δικαιούμενων χορηγιών των παιδιών των συναδέλφων στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει και την οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας στην επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής δεν πήγαν και η επιτροπή δεν συνεδρίασε λόγω μη ύπαρξης απαρτίας. Σε παρέμβαση που έγινε η ομοσπονδία ζήτησε για άλλη μια φορά το θέμα να μη συζητηθεί στη διαχειριστική επιτροπή αλλά να αποτελέσει θέμα συζήτησης των δύο μερών. Η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι θα καλέσει εκ νέου συνεδρίαση της επιτροπής για την Πέμπτη 8/9/2011. Στη συνεδρίαση αυτή μας είπαν ότι είναι αποφασισμένοι ακόμη και χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της ομοσπονδίας να αποφασίσουν. Μας είπαν επίσης πως παρά το ότι το καταστατικό προβλέπει για την απαρτία παρουσία τουλάχιστον τεσσάρων μελών  – δηλαδή οι τρεις της διοίκησης και ένας τουλάχιστον της ομοσπονδίας – έχουν πάρει γνωμοδότηση από τις νομικές υπηρεσίες ότι μπορούν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν νόμιμα με την παρουσία μόνο των τριών μελών της διοίκησης.
Συνάδελφοι οι εξελίξεις και στα τρία θέματα λίγο πολύ θυμίζουν τελεσίγραφο. Για τα «αιτήματα» της διοίκησης αφήνεται να αιωρείται η απειλή είτε της προσφυγής στην κυβέρνηση για λήψη μέτρων είτε ότι θα επιχειρήσουν να πάρουν μονομερείς αποφάσεις όπως πήραν για το ωράριο. Για τα καταστήματα και το προσωπικό ότι η απόφαση του κλεισίματος είναι οριστική και κατά πάσα πιθανότητα για το προσωπικό θα προταθούν ανάλογες «λύσεις» με αυτές που μας είπαν προ δέκα ημερών δηλαδή μετάθεση – ξεσπίτωμα ή «οικειοθελής» αποχώρηση ή μισθωτή εφεδρεία. Για το λογαριασμό νεότητας και ανεξάρτητα από το τι λέμε εμείς ότι με απαρτία ή χωρίς θα αποφασίσουν.
Συνάδελφοι όλα δείχνουν ότι η συζήτηση και ο διάλογος με τη διοίκηση αυτή την εβδομάδα τελειώνει. Όλα δείχνουν ότι περιθώρια συμφωνίας δεν υπάρχουν. Ούτε για τα μεγάλα θέματα που έβαλε η διοίκηση και ζητάει μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 300 εκατομμύρια ή κατά 40%. Ούτε για το λογαριασμό νεότητας που ζητάει μείωση των παροχών κατά 70% αφού θέλει οι δέκα μισθοί που δικαιούνται τα παιδιά μας στα εικοσιπέντε χρόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων να γίνουν τρεις.  Ούτε για τις «λύσεις» που προτείνουν για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα καταστήματα που πάνε για λουκέτο.
Με βάση αυτά θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο για εφησυχασμούς. Έχουμε ήδη καθυστερήσει. Η ηγεσία της ομοσπονδίας, οι δύο μεγάλες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν ότι είμαστε στο και πέντε. Η ηγεσία της ομοσπονδίας οφείλει εδώ και τώρα να απευθυνθεί με κλιμάκια ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα και να προετοιμάσει το εσωτερικό μας μέτωπο για ένα μακροχρόνιο αγώνα. Ένα αγώνα διαρκείας. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Οι κινητοποιήσεις έπρεπε να ξεκινήσουν από χθες. Η ενημέρωση, η ενεργός συμμετοχή, η κινητοποίηση όλων μας είναι οι βασικές και υποχρεωτικές κινήσεις προκειμένου να αντισταθούμε σε ότι έρχεται και να έχουμε και αποτελέσματα. Για να μην κλαίμε μετά πάνω από το χυμένο γάλα.
Πρώτος σταθμός το συλλαλητήριο το Σάββατο 10/9/2011 στη Θεσσαλονίκη όπου οφείλουμε να δώσουμε μαζικό και μαχητικό παρόν.

 

blogger templates | Make Money Online