Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σχετικά με την επιστολή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
Αθήνα Οκτώβριος 2011
.
Σχετικά με την επιστολή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Συνάδελφοι
Η εικόνα μιας Ομοσπονδίας που θεωρεί επιτυχία την μείωση των μισθών κατά 12% δεν θα ξεχαστεί γρήγορα και θεωρούμε ότι αυτή η Συλλογική Σύμβαση σύντομα θα αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχες μειώσεις στις ΔΕΚΟ, αλλά και στις άλλες εταιρείες του κλάδου.
Η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, αφού ψήφισε την απαράδεκτη Συλλογική Σύμβαση, δεν αρκείται στις «δάφνες» της. Με μια πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά επιστολή που απέστειλαν στο ΔΣ της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ μας καλούν να εξαιρεθούμε από την ΣΣΕ αφού διαφωνούμε! Σε πρώτη ανάγνωση η επιστολή προκαλεί ασυγκράτητα γέλια! Μας απειλούν δηλαδή ότι ειδικά ο δικός μας μισθός δεν θα μειωθεί; Και πως θα το αντέξουμε κάτι τέτοιο;
Δυστυχώς συνάδελφοι το χιούμορ είναι πολυτέλεια στις μέρες μας. Πολύ περισσότερο όταν οι συντάκτες αυτής της επιστολής δεν έχουν ίχνος από αυτό. Η επίθεση που γίνεται στο σωματείο μας είναι απαράδεκτη ηθικά, πολιτικά και δεοντολογικά. Είναι επιπρόσθετα επικίνδυνη γιατί εισάγει νέα ήθη στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι. Ενοχοποιείται στο εξής το δικαίωμα στην διαφωνία.
Η επίκληση του Ν. 1876 και του καταστατικού της ΟΜΕ είναι ακατανόητη. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση που έχει το δικαίωμα σύναψης και υπογραφής ΕΣΣΕ και ο νόμος δεν προβλέπει διαδικασία εξαίρεσης. Κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμά της ως αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση να υπογράφει ΣΣΕ. Κανείς δεν αμφισβήτησε την νομιμότητα της διαδικασίας λήψης της απόφασης.
Γιατί λοιπόν η πλειοψηφία της ΟΜΕ αποφασίζει ξαφνικά να αυτοϋπονομευτεί;  Πίσω από την επιστολή αυτή μήπως κρύβεται η ανοιχτή παρέμβασή των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στις εκλογικές διαδικασίες του σωματείου μας; Και αν αυτό συμβαίνει είναι απολύτως απαράδεκτο και καταδικαστέο.  
Σαν Αγωνιστική Συνεργασία ΕΕΤΕ-ΟΤΕ δηλώνουμε ότι δεν μας αφορούν οι ενδοπαραταξιακοί τριγμοί στο εσωτερικό της ΠΑΣΚΕ. Ας καταλάβουν ότι όσο γίνεται φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές αποτυγχάνουν και αφήνουν πίσω τους κοινωνική ερήμωση, φτώχια και ανεργία, τόσο οι απολογητές αυτών των πολιτικών στα συνδικάτα θα μετρούν απώλειες.  Κατανοούμε επίσης την πρεμούρα της ΔΑΚΕ να σιγοντάρει στη στοχοποίηση ενός σωματείου από το οποίο η ίδια αποχώρησε προκειμένου να διαμορφώσει ευνοϊκούς για αυτήν συσχετισμούς σε ένα άλλο.
Τους διαμηνύουμε όμως! Λύστε τα εσωτερικά σας προβλήματα αλλού! Αν επιθυμείτε να γίνετε έστω για λίγο χρήσιμοι ασχοληθείτε με τους συναδέλφους μας στα εμπορικά καταστήματα που έκλεισαν και ξεσπιτώνονται! Ασχοληθείτε με τα προβλήματα που φέρνει η αναδιοργάνωση του ΟΤΕ και σε λίγο θα σας «αιφνιδιάσει». Ασχοληθείτε με τον λογαριασμό Νεότητας, τον ΟΠΑΚΕ, τα σπαστά ωράρια, την εργασιακή εφεδρεία που έρχεται, την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Τέλος αν θέλετε να γίνετε έστω για λίγο χρήσιμοι ασχοληθείτε με την οργανωτική αναδιάρθρωση του σ.κ.!  Υλοποιήστε επιτέλους όλες τις συνεδριακές αποφάσεις που έχετε στο συρτάρι για ένα σωματείο στον ΟΤΕ – μία Ομοσπονδία Τηλεπικοινωνιών, ώστε να εκλείψουν επιτέλους τέτοιες άγονες αντιπαραθέσεις σε μια περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα θα έπρεπε να αναζητά τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και ενότητα για να μπορέσει να απαντήσει από καλύτερες θέσεις τις αντεργατικές πολιτικές Κυβέρνησης – Τρόικας – Διοίκησης.

 

blogger templates | Make Money Online