Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 11 Ιανουαρίου 2012



Συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση 11/1/2012

Την Τετάρτη 11/1/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομοσπονδίας και του ΠΑΣΕ με εκπροσώπους της διοίκησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν όπως το έχουν καθιερώσει τελευταία μόνο εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Συνεχίζουν δηλαδή το ίδιο βιολί το να θεωρούν ότι η ομοσπονδία και τα σωματεία είναι τσιφλίκι τους. Συνεχίζουν τις εν κρυπτώ συζητήσεις ώστε να δίνουν αυτοί την όποια ενημέρωση θέλουν. Συνεχίζουν να «κόβουν» ακόμη και την ενημέρωση σ’ αυτούς που έχουν φωνή και η φωνή αυτή τους ενοχλεί. Απ’ ότι φαίνεται η διοίκηση εμμένει στις θέσεις της για σπαστό ωράριο στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων, για ευέλικτο ωράριο στο σύνολο των άλλων υπηρεσιών και για το ξεσπίτωμα των συναδέλφων που υπηρετούσαν στα καταστήματα που κλείσανε. Τώρα για το αν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αντέδρασαν και πόσο δεν το ξέρουμε. Θα φανεί. Να θυμίσουμε μόνο ότι πριν μερικούς μήνες οι δύο πρόεδροι κάνοντας την «επανάστασή» τους αποχωρούσαν θεαματικά και με θόρυβο από το τραπέζι της συζήτησης για να επανέλθουν λίγες μέρες αργότερα σα να μην τρέχει τίποτε. Τα πράγματα βέβαια έχουν εξελιχθεί τραγικά από τότε. Έχουν μπει οι υπογραφές στη σύμβαση με τις μειώσεις μισθών με τη διοίκηση την ίδια ώρα να λέει ότι δεν παραιτείται από τις λοιπές επιδιώξεις της και μέρα με την ημέρα έρχεται η ώρα της πληρωμής αρχικά με το μισθό, μετά με το λογαριασμό νεότητας και σήμερα με το ωράριο και τις μεταθέσεις. Αρχίζουν σήμερα πάλι να μιλάνε για αγωγές για το λογαριασμό νεότητας. Όπως εκείνες τις άλλες αγωγές που λέγανε το Μάιο του 2011 για την αύξηση τότε του ωραρίου, για το μισάωρο των οδηγών και για τα υπόλοιπα. Όσο είδατε εκείνες τις αγωγές άλλο τόσο θα δείτε και τις  καινούριες. Όμως συνάδελφοι εσείς τους δίνετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να συμπεριφέρονται έτσι. Εσείς είστε που μόλις προχθές δώσατε στην ΠΑΣΚΕ ΠΑΣΕ 57% και συνολικά σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ 81%. Ανεξάρτητα απ’ αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Γιατί αν δεν υπάρξει η διοίκηση δεν πρόκειται να σταματήσει. Μετά τις μεταθέσεις, το ωράριο και το λογαριασμό νεότητας ήρθε και η αναδιοργάνωση με τα δικά της προβλήματα. Αν δεν υπάρξει αντίδραση σύντομα θα πάμε γι’ άλλα.
Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα παπαγαλάκια που μιλάνε για νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, για κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας, για μείωση των κύριων συντάξεων, για κατακρεούργηση των επικουρικών συντάξεων, για νέους φόρους, για νέες απαιτήσεις της τρόικας και για νέες διαπραγματεύσεις ενώ τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συναγωνίζονται στο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη μπούρδα. Μας λένε και για το πρόβλημα του PSI. Πάλι καλά που δεν μας λένε για το PSA. Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει για αρχηγό, ο Παπανδρέου λέει ότι θα φύγει μένοντας, η ΝΔ ενώ υποτίθεται ότι αντιδρούσε τώρα στηρίζει την κυβέρνηση, θέλει λέει εκλογές αλλά δεν ενοχλείται που πάνε παραπίσω και ο τρίτος της παρέας συνεχίζει τις κουλουτούμπες. Οι Βουλευτές της ΝΔ που καταψήφιζαν τους προηγούμενους μήνες τα μνημόνια τώρα ψηφίζουν, οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ που ψηφίζανε βγαίνουν στα παράθυρα και λένε ότι η κατάργηση των δώρων, του κατώτατου μισθού και των συμβάσεων θα περάσει πάνω από το πτώμα τους. Σε άλλες εποχές θα γελάγαμε αλλά σήμερα η κατάσταση αυτή είναι μάλλον τραγική. Για όλους μας.
Το plan B με την επιλογή Παπαδήμου αποδεικνύεται με το χειρότερο τρόπο ότι δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εκτόνωσης της Λαϊκής αντίδρασης ώστε να συνεχιστεί και να ενταθεί η ανελέητη επίθεση σε όλες τις Λαϊκές κατακτήσεις σε όλα τα Λαϊκά δικαιώματα.
Κινδυνεύουμε να γίνουμε μονότονοι αλλά θα επαναλάβουμε ότι τα συνδικάτα θα πρέπει επιτέλους να βάλουν τη δική τους ατζέντα και να απαντήσουν στο κεντρικό ζήτημα που έχει να κάνει με το χρέος και με την αμφισβήτησή του ως χρέος του ελληνικού Λαού. Να απαιτήσουν τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να έρθουν σε επαφή με όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τη νεολαία και να απαιτήσουν την εφαρμογή μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση που στο επίκεντρό της θα έχει την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι το πώς θα πάρουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους.


 

blogger templates | Make Money Online