Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Όλοι στην Παναττική απεργία στις 17 Ιανουαρίου

Φτώχεια και ανέχεια απαιτούν η τρόικα και η μαύρη συγκυβέρνηση

Αποθρασύνονται όλο και περισσότερο οι απαιτήσεις και οι εκβιασμοί της τρόικας,  με πρόσχημα και ωμό εκβιασμό την εκταμίευση μεριδίου χρημάτων, εξασφαλίζουν τις θρασύτατες  επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας ώστε  οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να παραχωρήσουν ακόμη περισσότερα περιθώρια και δυνατότητες κερδοφορίας του κεφαλαίου.
 
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης με βασικούς υποστηρικτές το ντόπιο κεφάλαιο και τα ΜΜΕ και με εκφωνητή τον διορισμένο τραπεζίτη πρωθυπουργό, εκβιάζουν και τρομοκρατούν την κοινωνία και τους εργαζόμενους και με απόλυτο κυνισμό δηλώνουν, χωρίς ενδοιασμούς και αναστολές, ότι παραδίδουν μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα,  βορρά στις απαιτήσεις της τρόικας για να μπορούν «νόμιμα» ποια να τους κατασπαράξει και λεηλατήσει  με απόλυτη αποθράσυνση η εργοδοσία.
Δεν τους αρκεί και δεν χόρτασαν από τη μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, από το «πάγωμα» μέχρι να τις καταργήσουν των ΣΣΕ, από την μείωση των μισθών με την εκτεταμένη εφαρμογή  των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, από την επιβολή ατομικών συμβάσεων με μεγάλες μειώσεις μισθών, από την εύκολη και φθηνή απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, από την παρακράτηση των δεδουλευμένων, από τη μη καταβολή των δώρων, από την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
Απαιτούν να παραδοθούν ΟΛΑ, ότι έχει απομείνει από το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων: δώρα εορτών, επιδόματα ωρίμανσης, μείωση εργοδοτικών εισφορών, επέκταση ευελιξίας στην εργασία και κατώτερος μισθός για να μην υπάρχει  κανένας περιορισμός στο ξεζούμισμα και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Οι πολιτικές παρεμβάσεις του μνημονίου είχαν και έχουν ως αρχιτεκτονική επιδίωξη την μετάλλαξη του μοντέλου εργασίας και κοινωνίας, ώστε να βρει μεγαλύτερο χώρο και διευκολύνσεις το κεφάλαιο  να ξεπεράσει την κρίση του και να συνεχίζει να συσσωρεύει κέρδη και πλούτο.
Γι’ αυτό το δημόσιο έπρεπε να συρρικνωθεί και οι εργαζόμενοι σε αυτό, και το πεδίο δράσης τους να το αναλάβει το ιδιωτικό κεφάλαιο, στο βωμό αυτό τέθηκαν οι συγκοινωνίες και μετατράπηκε το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της μεταφοράς σε είδος πολυτελείας. Η υγεία παραδίδεται μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες υγείας, το ίδιο σκηνικό με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα αγαθά τους, την δωρεάν παιδεία, το ρεύμα, την κοινωνική ασφάλιση.
Τώρα είναι η ώρα να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα  του ιδιωτικού τομέα. Αφού θεσμοθετήθηκε η ελαστική εργασία και περνάμε από το μοντέλο της 8άωρης εργασίας στην ελαστική, αφού διέλυσαν και κουρέλιασαν το εργατικό δίκαιο, αφού υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις και προστασίες, ετοιμάζουν την συνταγματική κατάργησης του θεσμού των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και επιστρέφουν την χώρα σε εποχές αυταρχικών και αντιδημοκρατικών εποχών.
Με εργαλείο κάθε φορά τον τρόμο και την απειλή, πότε στο όνομα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που άλλοι τα δημιούργησαν αλλά  οι εργαζόμενοι πρέπει να τα πληρώσουν, πότε στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της εργασίας για την οποία δεν ευθύνονται πρωτίστως οι εργαζόμενοι, όπως πολύ καλά γνωρίζει, ειδικά ο οικονομολόγος διορισμένος πρωθυπουργός, στο στόχαστρο και στον πυρήνα των παρεμβάσεων ήταν πάντα η μισθωτή εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι  μνημονιακοί εκτελεστές  του λαού μας και της εργατικής τάξης, αφού για δύο σχεδόν χρόνια τρομοκρατούν και ψεύδονται, λεηλατούν και ξεπουλούν τη χώρα, γκρεμίζουν καταχτήσεις και δικαιώματα θυσιών και αγώνων, καταστρέφουν όνειρα και ελπίδες χιλιάδων νέων ανθρώπων και στήνουν τις νέες καραβιές της ξενιτιάς, κλέβουν τους κόπους και τον ιδρώτα χρόνων, φορολεηλατούν και οδηγούν τα λαϊκά νοικοκυριά στην φτώχεια και στην απόγνωση, δηλώνουν κυνικά και ξεδιάντροπα ότι πρέπει να παραδώσουμε ότι έχει απομείνει από μισθό και σύνταξη γιατί διαφορετικά θα είμαστε οι βασικοί υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας.
Στυγνά και απροκάλυπτα αποθρασύνονται και δηλώνουν ότι, στην τρόικα και στο μεγάλο κεφάλαιο δεν θέτουμε ¨καμιά κόκκινη γραμμή», θυσιάζουμε τα πάντα, τους εργαζόμενους και τις ζωές τους, τη κοινωνία και τα δικαιώματά της, τη χώρα και τον πλούτο της, αρκεί  να επιτευχθούν οι άπληστοι σχεδιασμοί των δανειστών και του κεφαλαίου.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι ζουν τον πραγματικό πόλεμο, τον έχει κηρύξει απέναντί τους η τρόικα, οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν, η εργοδοσία. Τον ζουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, στον ΑΛΤΕΡ, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στον Γερολυμάτο, σε εκατοντάδες εργοστάσια  που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές, που έχουν το σθένος, τη δύναμη, την ενότητα, να θέτουν με τον αγώνα τους τις δικές τους ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ και είναι ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, σε αυτά που δούλεψαν και δεν πληρώθηκαν, στα δώρα που δεν καταβλήθηκαν, στις απειλές για τη μείωση των μισθών.
Η δική μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ είναι η αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται, η συμπαράστασή μας στον σκληρό και δίκαιο αγώνα τους, η περιφρούρηση των καταχτήσεών μας, της δουλειάς μας, των μισθών και των συντάξεών μας.
Η δική μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ είναι ο αγώνας για δημόσια υγεία και παιδεία, δημόσια συγκοινωνία, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές για το λαό, να μπει φραγμός στη φοροληστεία των εργαζομένων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει δεν θα έχει τέλος, δεν θα μείνει κανείς απ’ έξω, δεν θα σταματήσουν, θα βρεθούμε όλοι αργά ή γρήγορα στο στόχαστρο, οι επιπτώσεις μας αφορούν όλους.
Σε αυτόν τον πόλεμο δεν κάνουμε σπιθαμή πίσω
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ –ΕΣ- ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Στις 17 ΓΕΝΑΡΗ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00
Η ανακοίνωση σε word, η ανακοίνωση σε pdf

 

blogger templates | Make Money Online