Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό Σημείωμα 24 Ιανουαρίου 2012

Εδώ το σημείωμα σε pdf και εδώ η απόφαση για τα καταστήματα
Εξαγγέλθηκε το σπαστό ωράριο στα καταστήματα

Η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον αλλά και την αδράνεια και την αγρανάπαυση στην οποία έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ προχώρησε σήμερα και ανακοίνωσε την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό όλων των συναδέλφων που εργάζονται σ’ αυτά και είναι σίγουρο ότι αν δεν το σταματήσουμε, αν δεν αντιδράσουμε τώρα σύντομα θα δούμε και άλλες μονομερείς αποφάσεις της διοίκησης για διάφορα θέματα. Κανείς δεν πρέπει να μπει στη λογική ότι αφορά μόνο τα καταστήματα και τους υπόλοιπους δεν τους αγγίζει. Γιατί εκτός από την αλληλεγγύη που οφείλουμε στους συναδέλφους των καταστημάτων θα πρέπει να ξέρουμε ότι όλους μας θα μας ακουμπήσει και κάποια άλλη απόφαση για κάποιο άλλο θέμα.
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα είναι σίγουρο ότι στο επόμενο διάστημα θα ζήσουμε πολλά απ’ αυτά που ακούμε κάθε μέρα και που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε.
Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, οι εξαγγελίες για μειώσεις μισθών, για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για κατάργηση των δώρων, για μείωση των επικουρικών συντάξεων, για κατάργηση κανονισμών εργασίας αν δεν αντιδράσουμε θα γίνουν.
Οι ευθύνες της ηγεσίας τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΟΜΕ – ΟΤΕ και των σωματείων μελών είναι ιστορικές. Εξ’ ίσου σημαντικές όμως είναι και οι ευθύνες των συναδέλφων γιατί αυτοί σε τελευταία ανάλυση είναι που έχουν καθορίσει τους συνδικαλιστικούς συσχετισμούς. Αλλά και μ’ αυτούς τους συσχετισμούς οι συνάδελφοι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, μπορούν να υποχρεώσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κινηθούν ώστε να βγούμε επιτέλους από το τέλμα.

Όταν η βαρβαρότητα τείνει να γίνει καθεστώς
η αντίσταση είναι υποχρέωση όλων

 

 

blogger templates | Make Money Online