Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ή αυτοί ή εμείς. Να μη ψηφιστεί η νέα σύμβαση λαιμητόμος

Ή αυτοί ή εμείς. Να μη ψηφιστεί η νέα σύμβαση λαιμητόμος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι αυτόκλητοι σωτήρες της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου σε απόλυτο συγχρονισμό με την τρόικα, γίνονται για άλλη μια φορά το όχημα εξαφάνισης ενός ολόκληρου λαού.
Δείχνουν αδίστακτοι και έχουν μετατραπεί σε βασικό πυλώνα, που οργανώνει την πιο ληστρική επιδρομή σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.
Έχουν μετατρέψει σε οργανικό στοιχείο του τρόπου άσκησης της εξουσίας το ψέμα, τον εκβιασμό και τη διάχυση του φόβου παντού.
• Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει πριν καταστρέψει τη ζωή όλων μας.
• Η Δανειακή Σύμβαση δεν πρέπει να υπογραφεί.
• Να κλείσουμε τις πόρτες και τα παράθυρα στους νέους εκβιασμούς, κανένας εργαζόμενος να μην εγκλωβιστεί στα νέα διλλήματα, που φιλοτεχνούν περί χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη.
Η χρεοκοπία και η εξαθλίωση της κοινωνίας έχει ήδη μονοδρομηθεί, από τις μνημονιακές πολιτικές, από τους διαδοχικούς εκβιασμούς, που χρησιμοποίησαν μέχρι σήμερα.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου παίρνουν την σκυτάλη από την κυβέρνηση Παπανδρέου και κινούνται στην ίδια γραμμή, αυτή της καταστροφικής ύφεσης και της κοινωνικής ισοπέδωσης.
Τώρα όλοι ξέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν προκύπτει από άγνοια, ούτε από αστοχία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή. Τώρα όλοι γνωρίζουν ότι με τις μνημονιακές πολιτικές δεν αντιμετωπίζουν το χρέος, ούτε τα δημοσιονομικά μεγέθη αλλά προωθούν την πιο ληστρική αναδιανομή πλούτου από τους κάτω προς τους επάνω, αυξάνουν τον αριθμό των ανέργων σε ποσοστά εκτός ελέγχου, ανοίγουν τις στρόφιγγες για απολύσεις παντού και καταστρέφουν και τα τελευταία ψήγματα του κράτους πρόνοιας.
Η κατάργηση του κατώτατου μισθού τροχοδρομεί μισθούς και συντάξεις σε μια κούρσα προς τα κάτω, μετατρέποντας τις κλαδικές συμβάσεις σε αδειανά πουκάμισα, μειώνει ασφυκτικά τα επιδόματα ανεργίας και ασθενείας.
Η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση μπορεί και πρέπει, παρά τον επείγοντα χαρακτήρα, που παίρνει τόσο από τις εξελίξεις, όσο και από την εγκληματική αδράνεια των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να βάλει σε κίνηση τους εργαζόμενους, και τον λαϊκό παράγοντα, ανοίγοντας ένα νέο και δυναμικό κύκλο κοινωνικής παρέμβασης.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας, σε ένα αντιμνημονιακό- αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο και να προβάλουν, ως η ηγεμονική δύναμη ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της οικονομίας σε προοδευτική και δημοκρατική κατεύθυνση προς όφελος των εργαζομένων.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί ότι η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της Τρίτης θα πρέπει να ενταχθεί σ' ένα συνεκτικό σχέδιο πολύμορφων δράσεων, πρωτοβουλιών και απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα βάλει φραγμό στην κοινωνική καταστροφή, που επιχειρεί η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου.

6/2/2012

Η Ανακοίνωση σε μορφή word

 

blogger templates | Make Money Online