Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αξιολόγιο - Η εργοδοτική αυθαιρεσία στο Κόκκινο - Πληθαίνουν οι αντιδράσεις


Πυκνώνουν σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στο Δ. Μέγαρο τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας σχετικά με το διαβόητο αξιολόγιο και την προσπάθεια πραξικοπηματικής επιβολής του από την πλευρά της διοίκησης. Από παντού έρχονται επώνυμες καταγγελίες αξιολογητών για τις πιέσεις που ασκούνται από ποικιλώνυμα στελέχη του οργανισμού για να κρατηθεί χαμηλά ο μέσος όρος της βαθμολογίας.   Ήδη η Ομοσπονδία  αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος (για το οποίο δεν είναι αμέτοχη), εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζουμε ότι επί τέσσερα χρόνια η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ συνεχίζει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου πετώντας το μπαλάκι στους συναδέλφους. Η διατύπωση των ετήσιων επετειακών ανακοινώσεών της είναι αμφίσημη και καταλήγει πάντα στο εξής αμφιλεγόμενο κάλεσμα:  όσο αυτό δεν υλοποιείται η ΟΜΕ-ΟΤΕ διατηρεί την πάγια θέση της, σε ότι αφορά το σύστημα Αξιολόγησης Προσωπικού και καλεί κι εφέτος τους εργαζόμενους να το απαξιώσουν στην πράξη ακόμα και με την μη προσέλευσή τους να αξιολογηθούν.»
Παρακάτω παραθέτουμε επιστολή του συνάδελφου Φώτη Βαρδή που αρνήθηκε προς τιμήν του να υποκύψει στις πιέσεις των προϊσταμένων του και να αξιολογήσει την πλειονότητα των αξιολογούμενων με (3). 

Προς ΟΜΕ-ΟΤΕ
Κοιν. Προς όλα τα Συνδικαλιστικά Όργανα
 Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Συντάσσομαι με την απόφαση των συνδικαλιστικών οργάνων σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού.
 Ως αξιολογητής, δεν είμαι σε θέση πλέον να υποβάλω βαθμολογία μέσα σε ανελεύθερες συνθήκες και να αναλάβω την υποχρέωση να εντάξω βαθμολογικά την πλειονότητα του προσωπικού στον βαθμό τρία (3), μιας και δεν θα ήμουν εγώ εκείνος που θα βαθμολογούσε αυτόβουλα σύμφωνα με τη γνώση και τη συνείδησή του, αλλά κάποιοι άλλοι που αντιλαμβάνονται με συγκεκριμένο τρόπο το πνεύμα αυτού του βαθμολογίου.
 Αυτή μου η ενέργεια δεν θέλω να εκληφθεί ούτε σαν θυσία ούτε σαν ηρωική πράξη, αλλά είναι αποτέλεσμα συνειδησιακής πάλης, με όποιες αντιφάσεις μπορεί να περιέχει η συνείδηση του καθενός μας μέσα σε ένα δυσοίωνο εργασιακά τοπίο, και επίσης σεβασμού προς τις αποφάσεις της συνδικαλιστικής κοινότητας.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα ήθελα να σας ζητήσω την ουσιαστική κάλυψη από τα συνδικαλιστικά όργανα, μιας και ήδη η πίεση που δέχομαι είναι τεράστια.
 
Με εκτίμηση

Φώτιος Βαρδής.

Κέντρο Ελέγχου του Διοικ. Μεγάρου του ΟΤΕ
 Τηλ 2106118766
Κιν. 6978520451
VPN. 417487




 

blogger templates | Make Money Online