Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να συζητήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ -- μαζί τους συντάχθηκε και ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ



Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να συζητήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ
μαζί τους συντάχθηκε και ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ

Στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την Τετάρτη 9/5/2012 τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόταση που κατέθεσε αλλά και να ακούσει τις απόψεις τους για το εν λόγω θέμα. Ξεπέρασαν τους εκατό οι εκπρόσωποι φορέων, κοινωνικών οργανώσεων, ομοσπονδιών και σωματείων  που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρευρέθηκαν στη σύσκεψη που έγινε  σε αίθουσα της Βουλής. Υπήρξαν όμως και κάποιοι που έλαμψαν διά της απουσίας τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν παρευρέθηκαν με διάφορα προσχήματα ήταν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και ο δικός μας πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας.
Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη. Κάποιοι ήταν  πάντα πρόθυμοι και διαθέσιμοι για διάλογο και διαβούλευση με την Μέρκελ, την τρόικα, την κυβέρνηση και την εργοδοσία ενώ την ίδια ώρα απέφευγαν κατ’ επανάληψη να συναντήσουν όλους όσους ήταν και είναι απέναντι στο μνημόνιο και στις πολιτικές που πηγάζουν απ’ αυτό. Η άρνηση όλων αυτών να συμμετάσχουν στη σημερινή πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για διαβούλευση με την κοινωνία στο πλαίσιο της ανάληψης της διερευνητικής εντολής, δε συνάδει με το ρόλο που τους έχουν αναθέσει οι συνάδελφοι και ακυρώνουν αυτό το ρόλο για μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Η συντριπτική καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι δεδομένη και παρά τις προσπάθειες των γραφειοκρατικών μηχανισμών, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν την πάλη τους για την πλήρη ανατροπή τους.

1 σχόλια:

pcstratos είπε...

Ενα-ένα ξεβρακώνονται τα προσκυνημένα κομματόσκυλα-εργατοπατέρες του ψευδεπίγραφου σοσιαλισμού, που ψυχορραγεί!! Τρέφουν ακόμα ψευδαισθήσεις για παραμονή τους στους θρόνους των συνδικαλιστικών οργάνων! Όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής φούσκωσε & σε λίγο θα γίνει θάλασσα, για να τους πνίξει μέσα στην απληστία & τον κρατικοδίαιτο ψευτοσυνδικαλισμό τους!!! ΑΛΕΞΗ ΓΕΡΑ, ΣΤΕΙΛ' ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

 

blogger templates | Make Money Online