Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Για την αποχώρηση του προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ από την σύσκεψη του συλλόγου συνταξιούχων


Αθήνα 28/6/2012
Προς:   την Ε.Ε. και το Δ.Σ. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Σωματεία μέλη ΟΜΕ – ΟΤΕ

Κοιν:   Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ

            Συνάδελφοι
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ την Πέμπτη 27/6/2012 κάλεσε μεταξύ άλλων και την ΟΜΕ – ΟΤΕ σε μια σύσκεψη – συζήτηση για θέματα που αφορούσαν τον κλάδο υγείας και την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν συνάδελφοι από το Δ.Σ. του Π.Σ.Σ. ΟΤΕ, από τους συλλόγους συνταξιούχων ΕΛΤΑ και ΟΣΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΤ – ΟΤΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ και ο υπογράφων.
Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνάδελφος Π. Κούτρας ο οποίος μπήκε στην αίθουσα που γινόταν η σύσκεψη, μίλησε για λίγο με τον πρόεδρο της ΠΕΤ – ΟΤΕ και τον πρόεδρο του συλλόγου συνταξιούχων και αποχώρησε.
Ρώτησα τον πρόεδρο των συνταξιούχων αν συνέβη κάτι έκτακτο που ανάγκασε τον πρόεδρό μας να αποχωρήσει και αυτός μου απάντησε ότι ο σ. Κούτρας αποχώρησε γιατί δεν του άρεσε η σύνθεση των παρευρισκομένων.
Υποψιάζομαι ποιος από τους παρευρισκόμενους είναι το κόκκινο πανί για το σ. Κούτρα αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας και δεν μπορεί να κάνει πείσματα σαν παιδί που του πήραν το γλειφιτζούρι απ’ το στόμα. Το ότι εκτίθεται ο ίδιος δεν με απασχολεί καθόλου. Επειδή όμως είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας μας εκθέτει όλους.
Το σύνηθες συνδικαλιστικά είναι οι αποχωρήσεις να γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας ή σε ένδειξη αντίδρασης απέναντι στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Ας αφήσει λοιπόν τα πείσματα και την όποια δύναμη ή δυνατότητα αντίδρασης να τη χρησιμοποιεί απέναντι σ’ αυτούς.

Γιάννης Δούκας


μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ - ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Τις 100 ημέρες φτάνει η απεργία των εργαζομένων στη Phone Marketing - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 29/6

Τις 100 ημέρες φτάνει η απεργία των εργαζομένων στη Phone Marketing - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 29/6


H PhoneMarketing είναι μία εταιρεία από τις πολλές του χώρου που συνεργάζεται με τα τηλεφωνικά κέντρα πολλών εταιρειών. Συνεργάζεται και με τη Vodafone την Forthnet τον ΟΤΕ, την Cosmote, τράπεζες κ.λ.π. Είναι μία από τις πολλές εταιρείες του κλάδου, που δουλεύει με συμβάσεις έργου, ουσιαστικά επινοικιάζοντας εργαζομένους σε μεγαλύτερες εταιρείες και τράπεζες για να προσφέρουν εργασία με λιγότερα δικαιώματα και λιγότερο μισθό. Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας:
"Στην κλίμακα αξιών της PHONE MARKETING S.A. ο ανθρώπινος παράγων βρίσκεται ψηλά, καθώς το δυναμικό της εταιρείας εγγυάται και διατηρεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ παράλληλα αποτελεί το σημαντικότερο μοχλό για την αναπτυξιακή της πορεία."
Είναι τόσο ψηλά ο ανθρώπινος παράγων για αυτή την εταιρεία που προσπάθησε να εξαναγκάσει τους εκεί συναδέλφους σε εκ περιτροπής εργασία και σε μισθούς των 100€(!). Προφανής στόχος ήταν η καθιέρωση φθηνής ελαστικής εργασίας, ακόμη, να εξωθήσει σε παραίτηση αρκετούς συναδέλφους και η πρόσληψη νέων με τους χαμηλότερους μνημονιακούς μισθούς των 250€.
Οι εργαζόμενοι της Phone Marketing επέλεξαν να αντισταθούν στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και να μη συμβιβαστούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας (πρόταση για ένα 8ωρο εργασίας τη βδομάδα με 140 ευρώ μηνιαίο μισθό)... Έτσι από τις 21/3 βρίσκονται σε απεργία, κάνοντας καθημερινά βάρδιες για την περιφρούρησή της, έχοντας στήσει μικροφωνική για να διαβάζουν τα κείμενα τους και ανανεώνουν με τακτικές γενικές συνελεύσεις τις αποφάσεις τους. Δίνουν έτσι μια μάχη που είναι όχι μόνο δικιά τους, αλλά και κάθε εργαζόμενου που δέχεται την επίθεση της εργοδοσίας. Από την πλευρά μας είναι αναγκαίο να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα και να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα τους. Οι απεργίες στη Phone Marketing, στη Χαλυβουργία και αλλού μας δείχνουν τον δρόμο. Οι απεργοί της Phone Marketing βρίσκονται καθημερινά από τις 06.30 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Εργασίας 2, Νέα Ιωνία) και περιφρουρούν την απεργία τους.

Διαβάστε εδώ ανακοίνωση - κάλεσμα των απεργών στην Phone Marketing

Διαβάστε εδώ το ψήφισμα αλληλεγγύης της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ

Ακούστε εδώ την Εβίτα Νυδριώτη, εργαζόμενη στην εταιρία, να μιλά στο Κόκκινο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία.

Δείτε εδώ ψηφίσματα αλληλεγγύης [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ]

Παρακολουθείστε το Video με τίτλο "PHONEMARKETING - Αναμείνατε στο ακουστικό σας " που έφτιαξαν οι εργαζόμενοι στο Youtube

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Θερμό καλοκαίρι... - Κοινή Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας & Ενωτικής σ.κ.



1
ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ….
Αθήνα 27 Ιούνη 2012
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Ταυτόχρονα με τη διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας (Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει, το ΙΚΑ πληρώνει με δανεικά, το επικουρικό μας ταμείο ξέμεινε από μετρητά και για το επόμενο δίμηνο ψάχνει για δανεικά, το ταμείο αρωγής έχασε 35 εκατ. € από το κούρεμα και η ληστεία των αποθεματικών σε όλα τα ταμεία συνεχίζεται) έρχονται και τα εκκαθαριστικά της εφορίας που μαζί με τα κάθε είδους «χαράτσια» και τη μείωση των αποδοχών μας (απόρροια της ΣΣΕ 2012 – 2014 και των μονομερών αποφάσεων της Διοίκησης) δείχνουν τη ολοένα και πιο οδυνηρή για τους εργαζόμενους διαμορφούμενη κατάσταση που εντείνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα  αφού οδηγεί πολλούς σε βιοποριστική αδυναμία, δραματική έλλειψη παροχών υγείας και σε ένα αβέβαιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό αύριο.
Πέρα όμως από τα παραπάνω εντείνονται οι πιέσεις της Διοίκησης για την εφαρμογή επιλογών της που αφορούν όλους εμάς και διαμορφώνουν συνθήκες για ένα θερμό καλοκαίρι ανατροπών σε βάρος μας. Η επιλογή του χρόνου δεν είναι καθόλου τυχαία…
Θέματα όπως το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, η εφαρμογή συστήματος απλής ετοιμότητας για τους τεχνικούς, οι ατομικές συμβάσεις δανεισμού προσωπικού, ο συνδυασμός της χορήγησης bonus με το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού, η ίδια η εφαρμογή του Συστήματος Αξιολόγησης Προσωπικού, η υλοποίηση της τελευταίας (;) φάσης αναδιοργάνωσης, η εφαρμογή νέων συστημάτων εργασίας (WFM…), η σχεδιαζόμενη μετακίνηση προσωπικού σε μισθωμένο κτίριο στη Παιανία, η ένταξη προσωπικού από όλη την επικράτεια σε νέα Διεύθυνση που δημιουργήθηκε υπό τη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού με ταυτόχρονη αλλαγή αντικειμένου εργασίας για όσους θα ενταχθούν σ’ αυτή, η σχεδιαζόμενη «εθελούσια» αποχώρηση προσωπικού και οι δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΤΕ για την αναγκαιότητα νέας μείωσης του μισθολογικού κόστους, συνθέτουν το πολυσύνθετο πάζλ που η ΟΜΕ-ΟΤΕ οφείλει να το «λύσει» με γνώμονα το συμφέρον και των εργαζόμενων και της επιχείρησης.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», σαφείς θέσεις, νομική υποστήριξη, συνολική και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση και κυρίως επίσημη ενημέρωση για κάθε θέμα, σύνθεση απόψεων, ενότητα και προετοιμασία των εργαζόμενων για διαμόρφωση συνθηκών αγωνιστικών κινητοποιήσεων όλων των μορφών.
Δυστυχώς αυτά δεν συμβαίνουν. Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ επέλεξε να διαχειριστεί μόνη της και ερήμην όλων τα ζητήματα αυτά,  στηριζόμενη στην ιδιότυπη «συνδιοίκηση» της Ομοσπονδίας από την ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ και μάλιστα με ιδιαίτερη έπαρση και αλαζονεία.
Επισημαίνουμε τους κινδύνους αυτής της επιλογής, διαμορφώνουμε θέσεις για κάθε θέμα, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα θετικής παρέμβασης.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Με δεδομένες τις πολιτικο-οικονομικές συνθήκες που ευνοούν τα μέγιστα την εργοδοτική πλευρά, σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στη δράση και τη λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος του χώρου μας διεκδικώντας λύσεις συμβατές με την εργασιακή ασφάλεια και την προοπτική που μας αξίζει.
  Εμείς θα κάνουμε στο ακέραιο το καθήκον που μας αναθέσατε.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η νέα ληστεία των αποθεματικών των ταμείων - Η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου



Η νέα ληστεία των αποθεματικών των ταμείων
Η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Το θέμα που έχει προκύψει με τα αποθεματικά του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) φέρνει στο φως τη νέα ληστεία που επιχειρείται στα αποθεματικά όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Οι απαντήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για το θέμα δείχνουν ότι η διαδικασία του κουρέματος των αποθεματικών των ταμείων δεν τελείωσε το Μάρτιο αλλά συνεχίζεται και ότι απέμεινε στα ταμεία υφίσταται καθημερινά και νέο κούρεμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Η κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτιο προχώρησε στο κούρεμα κατά 53,5% της αξίας όχι μόνο των ομολόγων που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και των καταθέσεων που είχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Να υπενθυμίσουμε ότι τα ταμεία υποχρεούνται, τα όποια αποθεματικά δεν έχουν επενδυθεί σε τίτλους, να τα καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος τον περασμένο Μάρτιο ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι όλα τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που είχε στην κατοχή της τα είχε μετατρέψει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος από κοινού μας είπαν ότι τη ζημιά από το κούρεμα των ομολόγων της Τράπεζας της Ελλάδος θα την επωμιστούν οι καταθέτες δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ταμεία δηλαδή κατέθεσαν στην τράπεζα μετρητά, η τράπεζα τα μετέτρεψε σε ομόλογα, τα ομόλογα κουρεύτηκαν και τον κουρέα τον πλήρωσαν τα ταμεία χάνοντας το 53,5% των χρημάτων τους.
Η υπόθεση ΕΔΟΕΑΠ δημιουργεί νέες ανησυχίες για το τι γίνεται με ότι τέλος πάντων από τα αποθεματικά έχει απομείνει. Η Τράπεζα της Ελλάδος στην απάντησή της λέει ότι τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ πριν το κούρεμα ήταν 115 εκατομμύρια και μετά το κούρεμα 59 εκατομμύρια €. Μέχρι εδώ το γνωρίζαμε. Το καινούριο που μας λέει τώρα είναι ότι τα όποια αποθεματικά του ταμείου έχουν απομείνει η τράπεζα τα έχει σε ομόλογα. Έτσι και προκειμένου να καλύψει τα 25 εκατομμύρια που ζήτησε το ταμείο, «έσπασε» τα κουρεμένα ομόλογα σε τιμές πολύ κάτω από την ονομαστική τους αξία και τη ζημιά την πληρώνει πάλι το ταμείο. Το ταμείο ζήτησε από την τράπεζα 25 εκατομμύρια και η τράπεζα απάντησε ότι μετά από τις αναλήψεις αυτές τα αποθεματικά του ταμείου είναι μόλις 5,6 εκατομμύρια.
Το θέμα είναι πολύ περισσότερο σοβαρό απ’ ότι φαίνεται γιατί δεν αφορά μόνο τον ΕΔΟΕΑΠ και κατά πάσα πιθανότητα η Τράπεζα της Ελλάδος συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ασφαλιστικά δηλαδή ταμεία οποτεδήποτε ζητήσουν τα δικά τους λεφτά για να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις θα υπόκεινται σε μια διαρκή ληστεία. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα τους λέει τα έχω σε ομόλογα και θα τα «σπάσω» με τιμές αγοράς.
Κατά τη γνώμη μας το θέμα θα πρέπει να αναδειχθεί στην πλήρη του διάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οργανώσεις των μικρο-επαγγελματιών, οι διοικήσεις όλων των ασφαλιστικών οργανισμών οφείλουν εδώ και τώρα να ζητήσουν εξηγήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος και από τη «νέα κυβέρνηση» και να απαιτήσουν το σταμάτημα της νέας ληστείας που συντελείται στα αποθεματικά των ταμείων. 

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι εκλογές τελειώσανε…οι πλατείες μας περιμένουν



Οι εκλογές τελειώσανε…

του Γιάννη Δούκα
μέλους της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Αθήνα 19/6/2012

            Οι εκλογές τελειώσανε. Η Λαϊκή ετυμηγορία για την καταδίκη των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών καταγράφηκε πλην όμως τα κόμματα του μνημονίου ελέω εκλογικού νόμου και μαζί με τις γνωστές μετεκλογικές κωλοτούμπες θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για τη χώρα και το Λαό της.
            Η Ν.Δ. μιλώντας πρώτα στους δανειστές και μετά στους Έλληνες πολίτες ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε για την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει απέναντι στους εκβιαστές, τους δανειστές και τους τοκογλύφους και ακόμη και οι προεκλογικές ρήσεις για επαναδιαπραγμάτευση μπήκαν σε δεύτερο πλάνο.
            Από την άλλη μεριά η τρόικα δίνει τη δική της ερμηνεία στο εκλογικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλη από την αποδοχή του ελληνικού Λαού της απαρέγκλιτης τήρησης του προγράμματος που μας έχουν επιβάλει. Από κοντά και η Γερμανική κυβέρνηση που φροντίζει να κλείσει τις όποιες χαραμάδες προσπαθούν κάποιοι να ανοίξουν είτε για μικρή χαλάρωση της λιτότητας είτε για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής.
            Η μείωση των συντάξεων, η μείωση των μισθών, η εφαρμογή του πλαισίου που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις και τους κατώτερους μισθούς, τα νέα φορολογικά χαράτσια, η μείωση των θέσεων εργασίας σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο, οι απολύσεις είναι μερικά απ’ αυτά που θα επακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ταυτόχρονα θα επανέλθουν οι γνωστές εικόνες στα κανάλια που θα μας θυμίζουν μέρα παρά μέρα τα νέα μέτρα που μας περιμένουν, τα νέα δισεκατομμύρια που θα πρέπει να βρούμε και να ξαναβρούμε πριν από την εκταμίευση της έβδομης, της όγδοης ή της δέκατης όγδοης δόσης της «βοήθειας» που μας προσφέρουν «οι φίλοι και εταίροι μας».
            Στο χώρο του ΟΤΕ μαζί με τα εκρηκτικά προβλήματα όλων των ασφαλιστικών μας ταμείων το επόμενο διάστημα περιμένουμε τη νέα φάση της αναδιοργάνωσης, τη νέα μείωση θέσεων εργασίας, τα παραγόμενα αποτελέσματα του αξιολογίου, τις θέσεις της διοίκησης για τη μείωση του προσωπικού, τις συμβάσεις δανεισμού, τη συνέχιση των πολιτικών εντατικοποίησης της εργασίας.
            Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι πρώτο και κύριο μέλημα θα πρέπει να είναι η εμβάθυνση των όποιων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανατροπής της μνημονιακής λαίλαπας, στην κατεύθυνση της αντίστασης στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία. Τα ιστορικά υψηλά ποσοστά που κατέγραψαν στις εκλογές οι δυνάμεις της πολιτικής Αριστεράς δείχνουν ότι ο Λαός θέλει, επιζητά και επικροτεί αγωνιστικές και ενωτικές πρωτοβουλίες.
Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της πολιτικής και κοινωνικής Αριστεράς σε όλα τα επίπεδα από το ποιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο για να συνεχίσει να υπάρχει ελπίδα, για να έχουν συνέχεια οι αγώνες της κοινωνίας για να έχει συνέχεια το μήνυμα αντίστασης που εξέπεμψε ο ελληνικός Λαός στις εκλογές.
Τα περιθώρια εφησυχασμού και πίστωσης χρόνου έχουν στερέψει.

…οι πλατείες μας περιμένουν

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μπροστά στις κάλπες



Μπροστά στις κάλπες

Λίγες μέρες έμειναν ως τις εκλογές της 17ης Ιούνη. Έχει ήδη προηγηθεί το συγκλονιστικό μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, μήνυμα αγανάκτησης και οργής που έστειλε ο λαός μας στην τρόικα και στους εγχώριους υποστηρικτές της. Μήνυμα ταυτόχρονα ελπίδας για αλλαγή συσχετισμών σε όλη την Ευρώπη σε μια κατεύθυνση αναπροσανατολισμού των προτεραιοτήτων από την Ευρώπη των αγορών και των τραπεζιτών, στην Ευρώπη των κοινωνικών αναγκών και των εργαζομένων.
Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες μιας κυβέρνησης με προοδευτικό - φιλολαϊκό – αριστερό προσανατολισμό; Είναι σαφές πως κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, κάθε συνταξιούχος, θα απαντούσε με μεγάλη ευκολία ότι προέχει η ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Κάθε νομοθετική ρύθμιση στην κατεύθυνση της μείωσης των μισθών μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, των συντάξεων, κάθε παρέμβαση στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να ανατραπεί και να επανέλθει τουλάχιστον στην προ μνημονίου κατάσταση. Η άμεση κατάργηση της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός κατά 22% και κατά 32% για τους νέους και καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, πρέπει να είναι στα μέτρα κατεπείγοντα χαρακτήρα που θα απασχολήσουν την νέα κυβέρνηση από την πρώτη μέρα. Η άμεση στήριξη της δημόσιας υγείας και του ΕΟΠΥΥ που καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση, αποκτά πλέον δραματικό χαρακτήρα.
Σαν εργαζόμενοι στο ΟΤΕ παρακολουθούμε την διοίκηση να παίρνει συνεχώς μέτρα αντεργατικού χαρακτήρα, μέτρα που απειλούν το μέλλον μας, τις θέσεις εργασίας μας, το σύστημα αμοιβών μας. Η χρήση του Αξιολογίου ως εργαλείου περικοπής αποδοχών και ατομικής στοχοποίησης και τρομοκράτησης. Η χρήση του πριμ ως εργαλείου διχασμού των εργαζομένων. Η μαζική μεταφορά χιλιάδων εργαζομένων από τον τόπο εργασίας τους στην εξορία των κτηρίων συμφερόντων Μπόμπολα στην Κάντζα. Η αυθαίρετη εισαγωγή του σπαστού ωραρίου στα καταστήματα. Οι συμβάσεις δανεισμού μεταξύ ΟΤΕ – Cosmote και εσχάτως Globul. Η εντατικοποίηση μέσω WFM και η καταστρατήγηση του νόμιμου ωραρίου. Το κλείσιμο υπηρεσιακών μονάδων όπως το γκαράζ με ταυτόχρονη απώλεια θέσεων εργασίας. Τεράστια θέματα μαζί με όλα όσα θα ανοίξουν μετά τις εκλογές - και ανάλογα με το αποτέλεσμά τους -  θα πρέπει άμεσα να ιεραρχηθούν και να μπουν σε μια πορεία επίλυσης.
Τι είναι αυτό που ενθαρρύνει την διοίκηση σε αυτό το αντεργατικό πογκρόμ; Μα είναι ολοφάνερο. Είναι η αξιοποίηση από την πλευρά της διοίκησης των μνημονιακών πολιτικών και η αξιοποίηση του νομικού πλαισίου που επέβαλαν στην χώρα, η τρόικα και οι ντόπιοι υποτακτικοί της.
Από κοντά και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, με την αδράνεια, την υποχωρητικότητα και τους συμβιβασμούς, ασχολείται κυρίως με την αυτοαναπαραγωγή της και αφήνει τα προβλήματα να γιγαντώνονται. Λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, μπαίνει ξανά – όχι βέβαια από τους ίδιους αλλά από την αριστερά - στην ημερήσια διάταξη το ιδιοκτησιακό ζήτημα του ΟΤΕ και η υπόθεση του δημοσίου ελέγχου των τηλεπικοινωνιών. Πλέον η δυνατότητα αποτροπής της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ γίνεται ρεαλιστική. Οι δύο συνεταίροι όμως πιστοί στη φιλομνημονιακή τους στάση και πλήρως εξαρτημένοι από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, φοβούνται ότι η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει ανεπιθύμητο κριτήριο στην αξιολόγηση των κομμάτων τους από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ.
Αυτοί που παραμονές των εκλογών του 2009 φωτογραφίζονταν με το Γ. Παπανδρέου μπρος στο πανό με σύνθημα: «ο ΟΤΕ δεν πωλείται» και στη συνέχεια δια της αδράνειας τους έβαλαν πλάτη στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του, τρέμουν στην ιδέα ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα αξιοποιήσουν τις ερχόμενες  εκλογές για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
Οι εργαζόμενοι  του ΟΤΕ οι οποίοι έζησαν το ξεπούλημα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τα έργα και τις ημέρες της Deutsche Telekom στον Οργανισμό και τις πολιτικές του μνημονίου, στις 17 Ιουνίου θα δώσουν τις απαντήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online