Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η βίαιη καταστολή του ηρωικού αγώνα των χαλυβουργών δεν θα περάσει - Χιλιάδες αλληλέγγυοι σπεύδουν στον Ασπρόπυργο για συμπαράσταση


Με ΜΑΤ άνοιξε η Χαλυβουργία

Άνοιξε το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Το εργοστάσιο άνοιξε μετά από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά τη δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις. Το άνοιξαν τα ΜΑΤ και η δικαιοσύνη του μνημονίου και της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σε κόλαση έχουν μετατρέψει την περιοχή της Χαλυβουργίας για να σπάσει η απεργία. Χημικά, ξύλο, συλλήψεις από το πρωί. 

Για όσους θέλουν να πάνε να συμπαρασταθούν στον αγώνα των απεργών πολύ δύσκολη είναι η πρόσβαση στη Χαλυβουργία μέσω Εθνικής Οδού. Τα ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο και υπάρχει ουρά χιλιομέτρων. Ευκολότερη πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού (έξοδος Ασπροπύργου).

Ο εκβιασμός της εργοδοσίας

Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαβουλεύσεις -με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση- ανάμεσα στη διοίκηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος και της ηγεσίας τους σωματείου των εργαζομένων δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, αφού η εργοδοσία επέμενε σε εκβιασμούς.
Να σημειωθεί πως το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του πριν από μερικά 24ώρα ανέφερε πως "κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας".
Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η απεργία στη Χαλυβουργίας ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου του 2011 με αφορμή την απόλυση 34 εργαζομένων.

 

blogger templates | Make Money Online