Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σάββατο 8/9/2012 στις 6 το απόγευμα διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη



Σάββατο 8/9/2012 στις 6 το απόγευμα
διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και τρία χρόνια οι διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις κατεδαφίζουν το ένα μετά το άλλο τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η καταιγιστική επικοινωνιακή καμπάνια του καλοκαιριού για την «αναγκαιότητα» της νέας λιτότητας, των νέων μέτρων, των νέων περικοπών . Για πολλοστή φορά ακούγεται ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα της σωτηρίας από τη χρεωκοπία, της παραμονής στην Ευρωζώνη, της εκταμίευσης της επόμενης δόσης. Για πολλοστή φορά ακούγεται ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα, ότι τα μέτρα είναι σκληρά αλλά δίκαια, ότι δεν υπάρχει  άλλος δρόμος. Η σημερινή κυβέρνηση μετά από τον επικοινωνιακό ορυμαγδό του καλοκαιριού μαζί με τη φοροεπιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι πλέον έτοιμη να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στις συμβάσεις, στις παροχές πρόνοιας στα δικαιώματα. Είναι έτοιμη να ξεπουλήσει ότι έχει μείνει απούλητο, να επιβάλλει δίδακτρα στα Πανεπιστήμια να ιδιωτικοποιήσει τις παροχές υγείας (περίμενε άραγε κανείς ότι για να κλείσεις ραντεβού με γιατρό θα πρέπει να πληρώσεις μόνο για το τηλεφώνημα ένα € και κάτι;;;).
Στο χώρο του ΟΤΕ η διοίκηση εκμεταλλευόμενη το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον συνεχίζει τις αντεργατικές της πολιτικές. Μετά τη μείωση των μισθών, τη μείωση άλλων παροχών όπως ο λογαριασμός νεότητας, τη μείωση διαφόρων επιδομάτων, το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και το ξεσπίτωμα πολλών συναδέλφων, τη μισθωτή εφεδρεία, το σπαστό ωράριο και τόσα άλλα έχουμε πλέον και στη μητρική εταιρεία τέσσερεις απολύσεις. Την ίδια ώρα υλοποιείται η τρίτη φάση της αναδιοργάνωσης η οποία σε συνδυασμό με το WFM μειώνει τις θέσεις εργασίας κατά πολλές εκατοντάδες. Από κοντά και η καθιέρωση καθεστώτος stand by η οποία συνοδεύεται ήδη από υπηρεσιακά έγγραφα που μιλάνε για κατάργηση βαρδιών, για κατάργηση θέσεων εργασίας. Το παζλ συμπληρώνεται με τους μισθούς εξαθλίωσης των εργαζομένων στις δουλεμπορικές θυγατρικές OTEPLUS, HELLASCOM, e value και το κόστος σε χρήμα και σε χρόνο που καλούνται να επωμιστούν 1500 περίπου που μεταφέρονται στο νέο κτίριο στο Κορωπί.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει ν’ αλλάξει. Η δική μας εναλλακτική πολιτική πρόταση διεκδίκησης είναι η αμφισβήτηση του χρέους ως χρέος του ελληνικού Λαού, η απαίτηση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και η απαίτηση της απαρχής μιας νέας προσπάθειας ανοικοδόμησης όλων αυτών που γκρέμισαν οι κυβερνήσεις κατοχής, οι «φίλοι και εταίροι μας», μια διεκδίκηση εν τέλει για μια πολιτική εξόδου από την κρίση με επίκεντρο την κοινωνία και τα δικαιώματά της και όχι τη διάλυσή της, το πώς θα πάρουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και τα κέρδη τους, το πώς θα μεγιστοποιηθούν τα κέρδη της εργοδοσίας.
Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει μια μεγάλη κινητοποίηση εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
το Σάββατο 8/9/2012 στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου
Η συγκέντρωση στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη ας είναι η αρχή της έκρηξης της Λαϊκής οργής και αγανάκτησης, απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να κλέψουν τη ζωή μας, που θέλουν να κλέψουν τη ζωή και τα όνειρα των παιδιών μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλες τις περιοχές της Ελλάδας να έρθουν σε επικοινωνία με τα τοπικά εργατικά κέντρα, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
Για τους συναδέλφους της Αττικής η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στα δύο μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία ΠΕΤ – ΟΤΕ και ΠΑΣΕ – ΟΤΕ δεν θέλουν να διευκολύνουν τους συναδέλφους που θέλουν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη βάζοντας πούλμαν. Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για μετάβαση στη Θεσσαλονίκη στις 8/9 και επιστροφή την ίδια μέρα το βράδυ μετά τη διαδήλωση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα τηλέφωνα 2108202112 και 2108202273.

 

blogger templates | Make Money Online