Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 2/10/2012



Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 2/10/2012

Την Τρίτη 2/10/2012 η διαπαραταξιακή διαπραγματευτική ομάδα της ομοσπονδίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης. Στη συνάντηση αυτή δεν υπήρξε κάτι νέο και επαναλήφθηκε η πρόθεση της διοίκησης για παροχή κινήτρων εξόδου στους συναδέλφους που έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι τις 31/12/2015 και η μεταφορά προσωπικού στις δύο νέες διευθύνσεις που θα ασχοληθούν με τις νέες δραστηριότητες, Οι όποιες λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε επόμενη συνάντηση. Από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις προκύπτει ότι η διοίκηση θέλει το όποιο προσωπικό να αποχωρήσει μέχρι τις 31/12/2012 και η όποια μεταφορά προσωπικού στις δύο διευθύνσεις επίσης να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την ίδια ημερομηνία. Πέραν αυτού δεν έχουμε τίποτε άλλο να συμπληρώσουμε στο προηγούμενο σημείωμά μας (27/9/2012 κίνητρα εξόδου και νέες δραστηριότητες).
Εκτός από το θέμα αυτό συζητήθηκαν ακροθιγώς το θέμα του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων και το θέμα της μεταφοράς του προσωπικού που μεταφέρεται στην Παιανία.
Σε ότι αφορά το θέμα του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων η διοίκηση μας είπε ότι έχει δώσει ένα σχέδιο πρότασης συλλογικής σύμβασης στο προεδρείο του ΠΑΣΕ ΟΤΕ και περιμένει απάντηση. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΕ μας απάντησε ότι αυτό δεν είναι ακριβές και δεν υπάρχει τέτοια πρόταση. Έτσι ή αλλιώς και το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση.
Σε ότι αφορά το θέμα της μεταφοράς στο κτίριο της Παιανίας η διοίκηση ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι απορρίπτει τη λύση της μεταφοράς με πούλμαν και ότι συζητάει την παροχή μέρους του μηνιαίου e pass σε όποιον θέλει αυτό αντί της κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Από πλευράς ομοσπονδίας διατυπώθηκε και πάλι το αίτημα για πούλμαν από συγκεκριμένες αρτηρίες  και για κάλυψη του κόστους όσων μετακινούνται με δικό τους μέσο.  Η συζήτηση και για το θέμα αυτό δεν έκλεισε και θα συνεχιστεί σε επόμενη συνάντηση.

 

blogger templates | Make Money Online