Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Αγώνας διαρκείας για να μην περάσουν τα μέτρα

Αυτόνομη Παρέμβαση: Αγώνας διαρκείας για να μην περάσουν τα μέτρα

  Στην κοινή συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με στόχο να μην περάσουν τα επώδυνα μέτρα, αποφασίστηκε η προκήρυξη γενικής πανεργατικής απεργίας στις 18 Οκτώβρη, ημέρα που πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ίδια συνεδρίαση επανέφερε την πρότασή της για την ανάγκη τα συνδικάτα να οργανώσουν έναν παρατεταμένο αγώνα, με πολύμορφες δράσεις με στόχο να μην περάσουν τα μέτρα και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων που την υπηρετούν.
Πιο συγκεκριμένα πρότεινε:
1. Τη μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε 48ωρη γενική απεργία, στις 18 και 19/10 αν συζητιούνται εκείνες τις μέρες τα μέτρα στη βουλή.
2. Την οργάνωση συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σ' όλη την Ελλάδα, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση και κατάθεση στη βουλή των μέτρων, ιδιαίτερα ημέρες που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους( Κυριακή 14/10 ή 21/10).
3. Το συντονισμό και τη στήριξη των ομοσπονδιών που ανακοίνωσαν πολύμορφες δραστηριότητες, όπως κατάληψη των χώρων εργασίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και άλλες ομοσπονδίες ή επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ.λ.π).
4. Κάλεσμα σ' όλους τους εργαζόμενους, σ' όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν, με την ανακοίνωση των μέτρων σε συγκεντρώσεις και καταλήψεις σ' όλους τους χώρους εργασίας.
5. Την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης όλων των ομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με στόχο να δοθεί το μήνυμα του παρατεταμένου και με ένταση αγώνα.
6. Την οργάνωση ημερών δράσεων σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας με συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, για την ενημέρωση των εργαζομένων και για την προετοιμασία των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, καθώς και συναντήσεις με τους συλλόγους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιστημονικών οργανώσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε γενική κινητοποίηση με στόχο:
• Να μην περάσουν τα μέτρα και για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι πολιτικοί φορείς που την υπηρετούν.
• Να ακυρωθούν τα μνημόνια και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, που οδήγησαν τους εργαζόμενους και τη χώρα στην καταστροφή.
• Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να εθνικοποιηθεί-κοινωνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας
• Να υπάρξει δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών, για την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

10-10-2012

 

blogger templates | Make Money Online