Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Διακήρυξη– Κάλεσμα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται εφέτος 39 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε και την απαρχή της πτώσης της χούντας των Συνταγματαρχών. Και όμως τα αιτήματα της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73 για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν επίκαιρα σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθώς τα δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, οι κατακτήσεις των εργαζομένων, η ίδια η δημοκρατία, θυσιάζονται στο βωμό των μνημονίων.
Η σημερινή τραγική πραγματικότητα, που βυθίζει ολοένα και περισσότερο τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους νέους τη χώρας μας στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, μας ωθεί να επιστρέψουμε στο παρελθόν και να αντλήσουμε πολύτιμα συμπεράσματα από την ιστορική μας εμπειρία.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει κορυφαία στιγμή αντίστασης και πάλης της νεολαίας και των εργαζομένων των τελευταίων 40 ετών, με σαφή αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο.
Σήμερα ο λαός μας δοκιμάζεται σκληρά από μια οικονομική κρίση για την οποία δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Η Κυβέρνηση της χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αξιοποιούν την κρίση προκειμένου να καταργήσουν δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας και να αυξήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Η κοινωνική δικαιοσύνη, που διεκδίκησε η εξεγερμένη νεολαία και ο ελληνικός λαός στο Πολυτεχνείο, παραμένει σήμερα ανεκπλήρωτος στόχος.
Σ' αυτή την περίοδο, ανεργίας και εξαθλίωσης, η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή: Η φασιστική συμμορία που επέβαλε τη δικτατορία στη χώρα, βρίσκει τη συνέχειά της σήμερα σε ένα θλιβερό μόρφωμα υμνητών και συνεχιστών της, τη «Χρυσή Αυγή» που εκμεταλλεύεται την τραγική πραγματικότητα που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας για να υπονομεύσει κάθε έννοια Δημοκρατίας, Ισότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Εκφασισμός, βέβαια, είναι και ο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», η απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι αύρες και οι τόνοι χημικών, οι διώξεις αγωνιστών. η κατάργηση του Ασύλου στα ΑΕΙ. Η δημοκρατία περιορίζεται και από την ωμή παρέμβαση ξένων παραγόντων στα εσωτερικά της χώρας μας και από την κατάργηση του Ασύλου στα ΑΕΙ..
Αυτές οι πολιτικές πρέπει να ανατραπούν με τους αγώνες μας.
Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν θα πάει χαμένη. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου ζητούν δικαίωση ιδίως σήμερα:
• Που το ψωμί λείπει από 100δες χιλιάδες οικογένειες
• Που η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε σπιτιού
• Που η δημόσια παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση εκτελούνται από τα «τάνκς» των μνημονίων και τα συμφέροντα των τραπεζιτών
• Που οι ελευθερίες μας περιστέλλονται, η δημοκρατία τσεκουρώνεται και τα δικαιώματά μας καταργούνται στο όνομα της κυριαρχίας του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, με τους μέχρι τώρα ηρωικούς αγώνες του, έχει μιλήσει. Έχει απονομιμοποιήσει αυτή την πολιτική, που έχει οδηγήσει σε πτώχευση τους εργαζόμενους, που παραδίδει όλο τον πλούτο, που έχουμε δημιουργήσει σε αυτό τον τόπο, στους κεφαλαιοκράτες.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Όλοι και όλες μαζί, με όπλο μας την αντίσταση και δύναμή μας την αλληλεγγύη, να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, να ανατρέψουμε την κυβέρνησή τους.
Να θέσουμε τις βάσεις για μια άλλη κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου
το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 3:00 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος
με το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς

 

blogger templates | Make Money Online