Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Απεργία στα καταστήματα του ΟΤΕ την Κυριακή 30/12/12

Απεργία στα καταστήματα του ΟΤΕ την Κυριακή 30/12/12

Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις προωθεί το άνοιγμα των καταστημάτων στο τέλος του χρόνου δύο Κυριακές αντί για μία που ίσχυε επί δεκαετίες.
Η διοίκηση του ΟΤΕ από τη δική της μεριά αποφάσισε τα εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ να ανοίξουν κι’ αυτά δύο Κυριακές.
Οι αποφάσεις αυτές είναι το προοίμιο του νομοσχεδίου που προωθείται για άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο και των μικρότερων από 250 τ.μ. ελεύθερα για όλες τις Κυριακές του χρόνου. Είναι το προοίμιο για να γυρίσουμε ένα και πλέον αιώνα πίσω στο 1908 που θεσμοθετήθηκε η Κυριακή αργία.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιχειρηματολογούν και λένε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα τονώσει το εμπόριο και θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Τα καταστήματα ήταν κλειστά τις Κυριακές εδώ και ένα αιώνα και δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Το πρόβλημα είναι οι κεντρικές πολιτικές που έχουν επιβάλλει ακραία λιτότητα στη μεγάλη πλειοψηφία του Λαού, που έχουν οδηγήσει στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο συνανθρώπους μας που έχουν οδηγήσει μεγάλο τμήμα του Λαού σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Αυτοί είναι και οι λόγοι που δεν κινείται το εμπόριο και τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο και όχι η Κυριακή αργία.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμη περισσότερο λάστιχο και οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.
Η ΟΜΕ – ΟΤΕ μετά την απόφαση της διοίκησης αποφάσισε την κήρυξη απεργίας στα εμπορικά καταστήματα του ομίλου ΟΤΕ για την Κυριακή 30/12.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία έχουν εξαγγείλει ανάλογες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα εμπορικά καταστήματα να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και τους εργαζόμενους του λεκανοπεδίου να στηρίξουν το συλλαλητήριο της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας την Κυριακή 30/12 στις 12.30 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Κλειστά όλα τα καταστήματα του ΟΤΕ την Κυριακή 30/12/12
Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ 


 

blogger templates | Make Money Online