Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Κάτω τα χέρια από το ωράριο εργασίας


Κάτω τα χέρια από το ωράριο εργασίας

Αθήνα 5/3/2013

            Η διοίκηση του ΟΤΕ αξιοποιώντας στο έπακρο το ευρύτερο αντεργατικό και αντιλαϊκό πολιτικό περιβάλλον επιχειρεί ακόμη και με αθέμιτα ή παράνομα μέσα να πάρει πίσω το ένα μετά το άλλο τα εργασιακά μας δικαιώματα.
            Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τη μαζική έξοδο των 1.500 συναδέλφων με τα κίνητρα εξόδου και τις δυσλειτουργίες που έφερε αυτή η επιλογή επιχειρείται το ξήλωμα του ισχύοντος ωραρίου σε όλο τον όμιλο. Αυτό που συμβαίνει πλέον σε πολλά κτίρια του ΟΤΕ είναι η μαζική καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και η με διάφορους τρόπους πίεση (με πιο πρόσφατο όπλο το αξιολόγιο) προς το προσωπικό για εργασία πέραν του νόμιμου ωραρίου. Δεν λείπουν μάλιστα και τα «αστειάκια» από μερίδα προϊσταμένων προς τους συναδέλφους που θέλουν να τηρήσουν το νόμιμο ωράριο.
            Το ωράριο εκτός των άλλων καταστρατηγείται και μάλιστα προγραμματισμένα σε όλη την Ελλάδα σε όλα τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται για το WFM. Οι αρμόδιοι ενώ γνωρίζουν ότι το ωράριο του προσωπικού του ΟΤΕ είναι 7ωρο προγραμματίζουν τα σεμινάρια σε 8ωρη βάση.
            Καλούμε τη διοίκηση του ΟΤΕ να σταματήσει την παρανομία, την ασυδοσία, την εκμετάλλευση και το κακώς εννοούμενο διευθυντικό δικαίωμα.
            Καλούμε την ηγεσία της ΟΜΕ – ΟΤΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να σταματήσει η καταστρατήγηση του ωραρίου, η ασυδοσία, η εκμετάλλευση, η πίεση και ο άμεσος ή έμμεσος εκφοβισμός του προσωπικού.

Το 8ωρο κατακτήθηκε με αγώνες
Για το 7ωρο μας πήραν ένα μέρος του μισθού μας

 

blogger templates | Make Money Online