Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Κάτω η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Η ποινικοποίηση των αγώνων και η προσφυγή της Κυβέρνησης ακόμα και στο αυταρχικό και αντισυνταγματικό μέτρο της επιστράτευσης που έχει ακολουθηθεί απέναντι στους εργαζόμενους στους δήμους στους Ναυτεργάτες και του Μετρό και σήμερα για τους εκπαιδευτικούς μας γυρίζει σε άλλες γκρίζες εποχές και καταργεί βασικά δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Είναι φανερό ότι η τρικομματική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ντύσει όλη την κοινωνία στο χακί προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να περάσει τις μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές.
Άλλωστε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της παιδείας την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση που στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο, προχωρά σε απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών. Τις ίδιες βάρβαρες πολιτικές υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με τα μνημονιακά μέτρα της Κυβέρνησης που οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας, σε απολύσεις και σε καρατόμηση των δικαιωμάτων τους.
Ο αγώνας κατά της επιστράτευσης για την υπεράσπιση των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων μας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλης της κοινωνίας
Στα πλαίσια αυτά προτείναμε Γενική Απεργία σε ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα την Παρασκευή 17 Μαΐου πρώτη μέρα των Γενικών εξετάσεων αίτημα που είχαν διατυπώσει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για να ακυρώσουμε το μέτρο της επιστράτευσης και να αποκαλύψουμε την υποκρισία της Κυβέρνησης για την αγωνία των μαθητών.
Δυστυχώς η πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ με την συναίνεση του ΠΑΜΕ) απέρριψαν την συγκεκριμένη πρόταση και περιορίστηκαν σε αποφάσεις που αποδυναμώνουν και υπονομεύουν την ενότητα και την κοινή δράση των εργαζομένων.
Είναι αποκαλυπτικό ότι ενώ η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε να συνεδριάσει έγκαιρα παρά το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από το Σάββατο μετά την κήρυξη της επιστράτευσης σήμερα στις 2 το μεσημέρι αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για αύριο!
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους τα πρωτοβάθμια σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για την άρση της επιστράτευσης και την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες και τις τακτικές που ακολουθούν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις.
 Η ανακοίνωση σε μορφή word: ΕΔΩ   

Ακολουθεί η πρόταση που κατέθεσε η Αυτόνομη Παρέμβαση στη σημερινή ΕΕ της ΑΔΕΔΥ
Πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης στην Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ
1.Καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών και μάλιστα πριν την ανακοίνωση της απεργίας. Η κυβέρνηση θέτει πλέον εκτός νόμου τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, αφού σε κάθε απεργία, η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εργαζόμενους.
2.Θεωρεί ότι για τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο χώρο της παιδείας την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση που στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο, προχωρά σε απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών. Άλλωστε τις ίδιες πολιτικές υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με τα μνημονιακά μέτρα της Κυβέρνησης και μάλιστα με τον ίδιο νόμο, αλλά και με το σχέδιο νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη βουλή, η κυβέρνηση σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών με απλά Προεδρικά διατάγματα.
Σχετικά με την οργάνωση της αντίδρασης του σ.κ απέναντι στην πολιτική επιστράτευση:
1. Θεωρεί ότι η άρση της πολιτικής επιστράτευσης είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του σ.κ και της κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτά υιοθετεί την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά και της ΔΟΕ για κήρυξη Γενικής Απεργίας στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, για την Παρασκευή 17-05-2013, ημέρα που συμπίπτει με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.
2.Καλεί τη συμμετοχή όλων των δημοσίων υπαλλήλων στα συλλαλητήρια που οργανώνονται από την ΟΛΜΕ, τις οργανώσεις των γονέων και κηδεμόνων και άλλους φορείς σ’ όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο σημερινό στις 7μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
3.Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές, κοινωνικές και επιστημονικές οργανώσεις για οργάνωση συλλαλητηρίων σ’ όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 16/05/2013, για καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού και για την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών και
4.Η Ε/Ε αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και καλεί όλα τα συνδικάτα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση επιτροπών για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, του δικαιώματος στην εργασία και των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
5.Ζητά συνάντηση, μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΟΛΜΕ εντός της ημέρας ή αύριο με τον πρωθυπουργό, με αίτημα την άρση της πολιτικής επιστράτευσης, το πάγωμα των νομοθετικών ρυθμίσεων που έγιναν με το τελευταίο νόμο και την απόσυρση του σχετικού σχεδίου Π.Δ. για τους εκπαιδευτικούς και την έναρξη διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών.
6.Την οργάνωση κοινής με την ΟΛΜΕ συνέντευξης τύπου και
7.Καλεί όλες τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματείο να οργανώσουν περιοδείες και συγκεντρώσεις για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής τους.
Αθήνα 13 Μαΐου 2013

 

blogger templates | Make Money Online