Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία μπήκε σε περιπέτειες

Η ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία μπήκε σε περιπέτειες

Αθήνα 19/5/2013

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Στις 17/4/2013 με ανακοίνωσή μου σας ενημέρωσα ότι μπήκε και η τελική υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ στην απόφαση για την ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία και ότι ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης.
Όταν έγραφα αυτή την ανακοίνωση δεν γνώριζα ότι εκκρεμούσε στον Άρειο Πάγο για εκδίκαση άλλη μία υπόθεση συναδέλφου.
Την Πέμπτη 16/5/2013 πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε και αυτή τη  φορά η απόφαση ήταν σε βάρος του συναδέλφου και υπέρ του ΟΤΕ.
Η απόφαση αυτή άλλαξε άρδην όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα και η διοίκηση πάγωσε τη διαδικασία υλοποίησης της απόφασης για την ένταξή μας στην ΤΕ κατηγορία σε όλα τα σημεία της. Σε παρέμβαση προς τη διοίκηση δόθηκε η απάντηση ότι η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης παγώνει και ότι ο ΟΤΕ θα επιλέξει μία από τις περιπτώσεις που εκκρεμούν στον Άρειο Πάγο και θα ζητήσει την εκδίκασή της από την ολομέλεια η οποία θα κρίνει την υπόθεση οριστικά (οι δύο κερδισμένες υποθέσεις και η μία χαμένη είναι αποφάσεις τμήματος και όχι της ολομέλειας).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σε ότι αφορά τις διαδικασίες του Αρείου Πάγου οι απόψεις των νομικών που ρώτησα ποικίλουν. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα μίας τουλάχιστον αναβολής. Για το αν υπάρχει δυνατότητα δεύτερης και πως οι γνώμες που μου είπαν διίστανται. Σε ότι αφορά την ματαίωση αυτή γίνεται αν το ζητήσουν και οι δύο πλευρές λόγω εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πότε εκδικάστηκε η περίπτωση αυτή, αν υπήρχε ή όχι δυνατότητα αναβολής ή αν συνέτρεχε λόγος ματαίωσης. Αυτά είναι και δικά μου ερωτήματα. Γιατί αν υπήρχε δυνατότητα αναβολής έπρεπε να εξαντληθεί και αν η δίκη έγινε μετά τα μέσα Δεκεμβρίου του 2012 που η διοίκηση είχε δεσμευθεί ότι παραιτείται από όλες τις εκκρεμείς δίκες η δίκη έπρεπε να ματαιωθεί.
Σε κάθε περίπτωση σήμερα το βάρος θα πρέπει να πέσει στην υπόθεση που θα επιλεγεί για να πάει στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου και στη διαχείρισή  της.
            Γιάννης Δούκας

 

blogger templates | Make Money Online