Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Ενωτικού Μετώπου Ανατροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ: " ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ή ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ; "


“ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ή ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ; ”
Την Πέμπτη 4-7-2013 πραγματοποιήθηκε τακτικό Δ.Σ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ με ημερήσια διάταξη :
1.              Ανασύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Σ.
2.              Ανασυγκρότηση Συνδικαλιστικού Κινήματος
3.              Αποφάσεις για Κινητοποιήσεις και Δράσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ.
Αντικαταστάθηκαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Υγιεινής και Ασφάλειας και ένα μέλος  του Δ.Σ.
Συμπερασματικά διαπιστώθηκε, με διαφορετικές προσεγγίσεις από τις παρατάξεις, ότι πρέπει το Συνδικαλιστικό Κίνημα στον ΟΤΕ να εκφράζεται από ένα ενιαίο Σωματείο και κατ’ επέκταση με μια ομοσπονδία στον Κλάδο των Τηλεπικοινωνιών.
Η ΠΕΤ-ΟΤΕ αποφασίστηκε να πάρει πρωτοβουλίες και να καλέσει για μια ακόμα φορά τα άλλα σωματεία για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.
Μεγάλο μέρος της συνεδρίασης αφιερώθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τεχνικούς όπως τοWFM , η ΟΤΕ TV (κατάργηση επιδομάτων), οι «απολύσεις» στην OTEPLUS, τα διμελή συνεργεία - ο χρόνος για έλεγχο αυτοκινήτου (μισάωρο), το ενδιάμεσο διάλειμμα, εργασιακές σχέσεις, κ.λ.π.
Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι υπήρξε συνάντηση της Διοίκησης του Σωματείου με τον Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας, αλλά οι απαντήσεις του δεν υπήρξαν κατά την άποψη της πλειοψηφίας ικανοποιητικές.
Από τη συζήτηση που έγινε επιβεβαιώθηκε για μια φορά ακόμη ότι με τις ατέρμονες συζητήσεις δεν δίνεται καμιά λύση στα χρόνια προβλήματα και για το λόγο αυτό θα πρέπει το Σωματείο να πάρει Πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δοθούν οι επιθυμητές απαντήσεις και λύσεις από την πλευρά της Διοίκησης.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το πώς πρέπει να κινηθεί το Σωματείο και ενώ η πλειοψηφία τασσόταν υπέρ των αγωνιστικών δράσεων, οι οποίες και τελικά ψηφίστηκαν, η ΔΑΚΕ για μια φορά ακόμη, βάζοντας κάθε είδους προσκόμματα, προσφιλή για αυτήν τακτική, επέμενε στη συνέχιση των συναντήσεων με τη Διοίκηση  για την «επίλυση» των προβλημάτων.
Ιδιαίτερα μάλιστα ο εκπρόσωπός μας, Ραπανάκης Μανώλης, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την απόφαση που πάρθηκε για δράσεις που ξεκινούν από Δευτέρα 8/7/13, δέχτηκε άγρια λεκτική επίθεση από τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΠΕΤ ΟΤΕ, που με αήθη και φασιστική συμπεριφορά, αλλά και με καθαρή διάθεση βιαιοπραγίας, θέλησε να στηρίξει τη στάση της ΔΑΚΕ ΠΕΤ ΟΤΕ. 
Εμείς θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕΤ ΟΤΕ, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει συναδέλφους εργαζόμενους αλλά κάτι άλλο… Αυτό ας το αναζητήσουν όσοι τον  επέλεξαν για πρόεδρό τους
Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει έγγραφη καταγγελία του συγκεκριμένου γεγονότος και συμπεριφοράς και από τις άλλες παρατάξεις, έτσι ώστε να διαφυλαχτεί η ενότητα του Σωματείου μας και να προστατευτούν τα δημοκρατικά ιδεώδη που εκφράζει.
Εκτός αν κάποιοι συμφωνούν με την αδράνεια και θέλουν να κρυφτούν πίσω από αυτή τη φασίζουσα συμπεριφορά.
Εμείς με όσους μπορούν και θέλουν θα είμαστε πρωταγωνιστές σε νέους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων συναδέλφων μας.
ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΤ-ΟΤΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΑ ΠΕΤ ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online