Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Solidarity of ver.di from Germany


Solidarity of ver.di from Germany - Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τον τομέα τηλεπικοινωνιών του Γερμανικού συνδικάτου VER.DI


 Τα μέλη του τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας των πληροφοριών του συνδικάτου ver.di εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ


 Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι της Ελληνικής δημόσιας ραδιοφωνίας ΕΡΤ,
Με τη γενναία δέσμευσή σας και τη δημόσια διαμαρτυρία σας έχετε συμβάλλει ώστε ο δημόσιος σταθμός ΕΡΤ να εκπέμπει πάλι! Εμείς, τα άνω των 100.000 τον αριθμό μέλη του τομέα των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας των πληροφοριών που είναι οργανωμένα στο Ενωμένο Συνδικάτο Υπηρεσιών ver.di δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τη δράση σας και σας στηρίζουμε στον αγώνα σας για τις θέσεις εργασίας σας και τα δημοκρατικά σας δικαιώματα!
Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η ΕΡΤ ήταν εστία σπατάλης δεν ευσταθεί αλλά χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα και ισχυρισμός για τον ακρωτηριασμό της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης εις όφελος των ιδιωτικών εταιριών ΜΜΕ.
Εσείς, το τακτικό προσωπικό της ΕΡΤ, παράγετε επι χρόνια ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Εδώ και τρία χρόνια, εν όψει της εκτενούς αποστολής της σε ραδιοφωνία και τηλεόραση και του υπόβαθρου των τεχνικών προβλημάτων μεταδώσεως, με ένα τέλος των 4,24 Ευρώ ανα νοικοκυριό, από το οποίο το 25% αφαιρείται για τη χρηματοδότηση ενεργειακών εταιριών και για τον κρατικό προϋπολογισμό, η ΕΡΤ λειτουργεί ιδιαίτερα οικονομικά σε διεθνή σύγκριση.
Κάνουμε έκκληση στους πολιτικά υπεύθυνους, να αναβαθμίσουν την υπάρχουσα ραδιοφωνία και τηλεόραση έτσι ώστε να είναι διασφαλισμένη η αρχή του δημοσίου χαρακτήρα της χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και οι πολιτικές επιρροές να γυριστούν πίσω. Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά, της ακραίας αποδυνάμωσης πρέπει να τερματιστεί. Η ΕΡΤ πρέπει να έχει έναν επαρκή αριθμό εργαζόμενων για το απαιτητικό δημόσιο πρόγραμμά της. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η ΕΡΤ να εκπληρώσει και μελλοντικώς τα σημαντικά δημόσια καθήκοντά της εντός του δυϊκού ραδιοφωνικού συστήματος.
Lothar Schröder

 

blogger templates | Make Money Online