Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 23/10/2013 - Αναστολή της ανακοίνωσης του προγράμματος κινήτρων κάτω από το βάρος των επαπειλούμενων ασφαλιστικών ανατροπών



Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 23/10/2013

Αναστολή της  ανακοίνωσης του προγράμματος κινήτρων
κάτω από το βάρος των επαπειλούμενων ασφαλιστικών ανατροπών
Η λύση του ασφαλιστικού  περνάει μέσα από
την ανατροπή των κεντρικών κυβερνητικών πολιτικών

Την Τετάρτη 23/10/2013 ήταν προγραμματισμένη συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση για το θέμα των κινήτρων αποχώρησης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η διοίκηση δεν παρουσίασε τα προγράμματα που έχει επεξεργασθεί γιατί μεσολάβησαν οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα σύμφωνα με τις οποίες επίκειται νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα των ειδικών ταμείων.
Δεν σκοπεύουμε να αναπαράγουμε μια συζήτηση στην οποία συμμετέχουν κάθε μορφής παπαγαλάκια για το τι λένε οι «έγκυρες» και οι «καλά πληροφορημένες» πηγές για τα προγράμματα κινήτρων.
Οι δηλώσεις Στουρνάρα δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα και σε ότι αφορά τα κίνητρα αποχώρησης και πολύ περισσότερο σε ότι αφορά αυτό καθ’ εαυτό το ασφαλιστικό σύστημα.
Σε ότι αφορά τα κίνητρα αποχώρησης κατ’ επανάληψη έχουμε αναφερθεί στο ρίσκο που αναλαμβάνουν όσοι ενδεχομένως κάνουν χρήση των κινήτρων και περιμένουν να πάρουν σύνταξη κάποτε. Η τελευταία φορά που αναφερθήκαμε σε αναμενόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό ήταν μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση στις 12/9 όπου χαρακτηριστικά γράφαμε «Τέλος θα πρέπει να πούμε ότι οι συνάδελφοι που θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να σταθμίσουν το ότι αναμένεται νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό τουλάχιστον μείωσης των συντάξεων και ίσως όχι μόνο. Αυτό δείχνουν όλα τα στοιχεία».
Τέλος οι δηλώσεις Στουρνάρα αναδεικνύουν ότι όπως όλα τα θέματα έτσι και το θέμα του ασφαλιστικού περνάει μέσα από την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών.


 

blogger templates | Make Money Online