Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Οριστική ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία


Οριστική ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία
 
Αθήνα 22/11/2013

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Την περασμένη Άνοιξη η διοίκηση μπλόκαρε για άλλη μία φορά το θέμα της ένταξης των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία μετά από την έκδοση μίας απορριπτικής απόφασης του Αρείου Πάγου σε βάρος ενός συναδέλφου μας.
Από τότε και μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με τη διοίκηση. Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι υπογράφοντες Γιάννης Δούκας μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ και Αντώνης Καμτσίκης πρόεδρος της επιτροπής εκκαθάρισης του συλλόγου μας και εκπρόσωπος της επιτροπής που σύστησαν οι συνάδελφοι του παρακτίου.
Η πρώτη έγινε στις αρχές του καλοκαιριού, όπου καταθέσαμε τις απόψεις μας για την οποία εκδώσαμε ενημερωτική  ανακοίνωση την οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.
Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22/11/2013.
Στη δεύτερη αυτή συνάντηση η διοίκηση  μας ενημέρωσε ότι μετά την εξέταση όλων των στοιχείων αποδέχεται την επιχειρηματολογία μας, θεωρεί ότι η υπόθεση που κέρδισε στον Άρειο Πάγο είναι μεμονωμένη  και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες και εντάσσει τους Ραδιοτηλεγραφητές στην ΤΕ κατηγορία με προϋπόθεση ότι είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΔΣΕΝ ή ιδιωτικής σχολής Ραδιοτηλεγραφητών και κατέχουν πιστοποιητικό ισοτιμίας με τις ανώτερες σχολές.
Την προϋπόθεση που τίθεται την καλύπτουμε όλοι.
Με βάση τη συζήτηση με τη διοίκηση:
  1. Παύουν όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις και ο ΟΤΕ θα καταβάλλει σε όλους τους συναδέλφους τις απαιτήσεις που πηγάζουν από τις αγωγές.
  2. Στους συναδέλφους που δεν έχουν κάνει αγωγή θα δοθούν αναδρομικά μετά από αίτησή τους τα ποσά εκείνα που δεν έχουν παραγραφεί.
  3. Οι εν ενεργεία συνάδελφοι που θα παραμείνουν στον ΟΤΕ εντάσσονται από 1/1/14 στην ΤΕ κατηγορία.
  4. Στους συναδέλφους που φεύγουν με τα κίνητρα αποχώρησης το δικαιούμενο ποσό θα επαναπροσδιορισθεί με βάση τα νέα δεδομένα της ένταξης στην ΤΕ κατηγορία.
  5. Στους συναδέλφους που έφυγαν με τα περυσινά κίνητρα αποχώρησης θα δοθεί η διαφορά που προκύπτει μετά τον επαναπροσδιορισμό με βάση τα νέα δεδομένα της ένταξης στην ΤΕ κατηγορία.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το θέμα της ένταξης των Ραδιοτηλεγραφητών είναι φορτισμένο γιατί είναι θέμα τριών δεκαετιών. Με την υπομονή και την επιμονή όλων και το τελευταίο εμπόδιο που βρέθηκε ξεπεράστηκε και το θέμα σήμερα κλείνει οριστικά.
Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής δείχνει ότι η επιμονή και ο αγώνας μπορούν να έχουν αποτελέσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες όπως τις σημερινές.
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η οριστική επίλυση του θέματος της ένταξής μας στην ΤΕ κατηγορία συμπίπτει με μια ακόμη μεγάλη εθελούσια έξοδο. Είναι βέβαιο ότι μετά τις 31/12/2013 οι Ραδιοτηλεγραφητές που θα μείνουν στον ΟΤΕ θα είναι ακόμη λιγότεροι.
Η ανακοίνωσή μας αυτή κλείνει με ένα ακόμη CQ με ένα ακόμη QRX.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους
την Τετάρτη 27/11/2013 και ώρα 7.30 μ.μ.
στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου

για μια πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα της ΤΕ κατηγορίας και για να ανταλλάξουμε απόψεις  και να  λύσουμε τις όποιες απορίες ενδεχομένως υπάρχουν σχετικά με τα κίνητρα αποχώρησης.

 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δούκας Αντώνης Καμτσίκης

 

 

 

 

blogger templates | Make Money Online