Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ & διοίκησης – Επίδειξη αδιαλλαξίας




Συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ & διοίκησης – Επίδειξη αδιαλλαξίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/12/2013 συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των τεχνικών σωματείων με αντιπροσωπεία της διοίκησης για το θέμα που η ίδια δημιούργησε διαλύοντας τις καλωδιακές βλάβες στην Αττική.
Η συνάντηση έγινε με την ισχυρή και αγωνιστική παρουσία των συναδέλφων τεχνικών στο Ν. Αττικής την οποία χαιρετίζουμε. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας 16/12 και Τρίτης 17/12 ήταν μαζική, ιδιαίτερα στις καλωδιακές όπου η συμμετοχή προσέγγισε το 100% και αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Δυστυχώς η διοίκηση, αξιοποιώντας την ύπαρξη «πρόθυμων» υπηρεσιακών στελεχών, προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με πιεστικά τηλεφωνήματα σε εργαζόμενους για να εργαστούν το Σαββατοκύριακο, ενώ έστησαν μαϊμού ποσοστό ασφαλείας σε μια κατηργημένη υπηρεσία. Αυτή η πρακτική δυστυχώς συνάντησε την ανοχή της ΔΑΚΕ. Ένα ακόμα μελανό σημείο της διαδικασίας υπήρξε η προσπάθεια υπηρεσιακών στελεχών να παρέμβουν στους πίνακες των μετατιθέμενων με καταφανή ρουσφετολογικό και αναξιοκρατικό τρόπο.
Κατά τα λοιπά οι εκπρόσωποι της διοίκησης έμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις που μέχρι τώρα διατυπώνουν παρ’ όλες τις αιτιολογημένες και τεκμηριωμένες αιτιάσεις της δικής μας πλευράς. Αρνούνται ότι μετά τη διάλυση των τμημάτων καλωδιακών βλαβών και τη διασπορά του προσωπικού τους στα τεχνικά τμήματα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα συντονισμού, έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Αρνούνται ότι η συνεπακόλουθη αύξηση του αριθμού των βλαβών θα βλάψει την εικόνα του οργανισμού και θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία, παράπονα και φυγή πελατών από τις πολυήμερες καθυστερήσεις στις άρσεις βλαβών. Υπόσχονται – χωρίς να πείθουν κανένα – ότι δεν σκοπεύουν να εκχωρήσουν την άρση των καλωδιακών βλαβών σε εργολάβους. Υπόσχονται ότι θα αναπληρώσουν τους δεκάδες συναδέλφους που αποχωρούν με την «εθελούσια», με κάποιες από τις προσλήψεις που γίνονται μέσω OTEplus, χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται ότι η τεχνογνωσία και η εμπειρία δεκαετιών δεν αναπληρώνονται από μερικές προσλήψεις  κακοπληρωμένων νέων συναδέλφων. Αρνούνται ότι απεργάζονται την ισοπέδωση των ειδικοτήτων και αντιτείνουν ότι το all for all δεν σημαίνει αλλαγή ειδικότητας αλλά επιπλέον κατάρτιση.
Καταληκτικά η διοίκηση αρνήθηκε να παγώσει την διαδικασία που ξεκίνησε. Αρνήθηκε ακόμα και να την αναστείλει για λίγους μήνες με παράλληλη λειτουργία του προγράμματος πιλοτικά σε 2-3 σημεία. Αρνήθηκε τέλος κάτι που σε προηγούμενη συνάντηση είχε αποδεχθεί: Την αποτύπωση σε έγγραφο (συλλογική σύμβαση ή πρακτικό ή μνημόνιο) των δεσμεύσεων που προφορικά δίνει.  
Από δω και πέρα εκτιμούμε ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ σε συντονισμό με τα πρωτοβάθμια τεχνικά σωματεία ΠΕΤ-ΟΤΕ και ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, οφείλουν αξιοποιώντας την αγωνιστική διαθεσιμότητα των εργαζομένων να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις διευρύνοντας ταυτόχρονα την θεματολογία των διεκδικήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με αφορμή την ολοκλήρωση της «εθελούσιας» και συνακόλουθα τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού,  η διοίκηση θα διεκδικεί να δίνει όλο και περισσότερα κομμάτια της δουλειάς μας outsourcing. Χθες ήταν η φύλαξη και η καθαριότητα. Σήμερα οι καλωδιακές και τα Η/Μ – Η/Π. Ακολουθούν δεκάδες αντικείμενα της δουλειάς μας που αρκετοί εργολάβοι καλοβλέπουν και οργανώνονται. Ακόμα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να βάλει στην ατζέντα του διεκδικήσεις όπως: ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές των οποίων οι μισθοί αποτελούν όνειδος για μια εταιρεία σαν τον ΟΤΕ. Αποτροπή της σχεδιαζόμενης εντατικοποίησης. Πιστή τήρηση του θεσμοθετημένου ωραρίου. Σχολαστική εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής & ασφάλειας. Αξιοκρατικές προσλήψεις στον ΟΤΕ και όχι στις δουλεμπορικές θυγατρικές από το γνωστό ρουσφετολογικό τρίγωνο (διοίκηση ΟΤΕ – μνημονιακά κόμματα – εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις).
Ο αγώνας των καλωδιακών είναι αγώνας όλων μας       

 

blogger templates | Make Money Online