Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Στις προκλήσεις απαντάμε με τον αγώνα και την ενότητά μας

Στις προκλήσεις απαντάμε με τον αγώνα και την ενότητά μας
Ιανουάριος 2014
Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι
Κλείνουμε σε λίγο τέσσερα χρόνια στον μνημονιακό γύψο και παρά τον επικοινωνιακό καταιγισμό των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης περί ανάπτυξης, δεν βρίσκεται κανείς να τους πιστέψει. Ο λόγος είναι απλός: Η «ανάπτυξη» είναι δίπλα μας και την βλέπουμε!! Την πιστοποιούν το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων, οι άστεγοι, οι ουρές στα συσσίτια, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τα χαράτσια, η φορολεηλασία και οι χιλιάδες των αυτοχείρων (εσχάτως το θλιβερό αυτό φαινόμενο χτύπησε και την δική μας πόρτα).
Ο ΟΤΕ μετά την σχεδόν απόλυτη ιδιωτικοποίησή του, συνεχίζει να είναι κερδοφόρος μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, μειώνοντας σημαντικά τις αποδοχές μας, πουλώντας τις θυγατρικές του στο εξωτερικό και καταργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων εθελουσίας. Εξακολουθεί ακόμα να χρησιμοποιεί χιλιάδες εργαζόμενους στις δουλεμπορικές θυγατρικές του, με μνημονιακούς μισθούς. Εκχωρεί συστηματικά την δουλειά μας σε εργολάβους, υπονομεύοντας την αξιοπιστία του τηλεπικοινωνιακού έργου. Αντικαθιστά θέσεις σταθερής απασχόλησης με 4ωρα, 6ωρα, φοιτητές και συνταξιούχους.      
Σοβαρές ευθύνες για την ήττα στρατηγικού χαρακτήρα που έχει υποστεί ο λαός μας και κυρίως οι εργαζόμενοι, έχει η ηγετική ομάδα του συνδικαλιστικού κινήματος, σε κεντρικό επίπεδο (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), αλλά και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και στην ΠΕΤ-ΟΤΕ. Ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και κομματικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ έδωσε ανάσες στις παραπαίουσες συγκυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και στην διοίκηση του ΟΤΕ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών.
Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι
Το 2014 είναι η χρονιά στην οποία καλούμαστε να δώσουμε την σκληρή μάχη της συλλογικής σύμβασης. Με το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων υπονομευμένο από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Χωρίς τον προστατευτισμό της μετενέργειας, χωρίς έστω την δαμόκλειο σπάθη του ΟΜΕΔ, με την απειλή της απελευθέρωσης των απολύσεων και κυρίως χωρίς ενωμένο και αξιόμαχο συνδικάτο.
Το 2014 είναι η χρονιά κατά την οποία έχουμε χρέος να δώσουμε λύση στο πρόβλημα των συναδέλφων μας της OTEplus. Δεν μπορεί να είναι ανεκτό μια εταιρία με κέρδη 253 εκατ. € στο εννεάμηνο του 2013, με την μικρότερη - σε σχέση με τις λοιπές εταιρείες του κλάδου - ποσοστιαία πτώση του τζίρου σε καιρό κρίσης, να αμείβει ειδικευμένους εργαζόμενους με 586€ μικτά. Απαιτείται άμεσα η άσκηση της μέγιστης πίεσης στην διοίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην OTEplus και τις άλλες θυγατρικές με αξιοπρεπείς μισθούς για τους συναδέλφους μας και παράλληλα να συνεχίσουμε τον αγώνα για την μεταφορά όλων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, την κατάργηση των δουλεμπορικών και την άρση των απαράδεκτων διακρίσεων παλιών & νέων συναδέλφων.
Το Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ θα δώσει μαζί σας όλες τις μάχες.
Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.  Έχουμε εμπιστοσύνη σε εσάς.

 

blogger templates | Make Money Online