Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

εργοδοτική αυθαιρεσία και συνδικαλιστική ανεπάρκεια



εργοδοτική αυθαιρεσία  και συνδικαλιστική ανεπάρκεια
Ιούνιος 2014
Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι

                Παρά την εκλογική συντριβή των πολιτικών εκφραστών του μνημονίου στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, οι βάρβαρες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης εξακολουθούν να εφαρμόζονται και να καταστρέφουν τις ζωές των εργαζομένων. Με το μετεκλογικό φτιασίδωμα του δήθεν ανασχηματισμού δεν κατάφεραν βέβαια να πείσουν κανένα ότι «βγαίνουμε από το μνημόνιο» και ότι η χώρα «βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης». Πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων και αν οι συγκυβερνώντες συνεταίροι καταφέρουν να υλοποιήσουν το σενάριο της νέας αποστασίας – με την εύρεση 180 «πρόθυμων» βουλευτών για την εκλογή προέδρου δημοκρατίας – τότε η φτώχεια, η ανεργία, η μετανάστευση, η ανθρωπιστική κρίση, θα πάρουν μόνιμα και ανεπίστρεπτα χαρακτηριστικά. Η διοίκηση του ΟΤΕ στο μεταξύ, αξιοποιεί το συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον προς όφελός της:

·       Υλοποιεί συνεχώς νέα προγράμματα «εθελούσιας εξόδου» καταργώντας χιλιάδες σταθερές θέσεις εργασίας.

·       Προσλαμβάνει προσωπικό μόνο από τις δουλεμπορικές θυγατρικές της OTEplus, e-value κλπ με τους απαράδεκτους μνημονιακούς μισθούς πείνας.

·       Εκχωρεί συστηματικά το υπηρεσιακό έργο σε εργολάβους και επαναφέρει συνταξιούχους και προσφάτως αποχωρήσαντες από το παράθυρο!

·       Παραβιάζει την εργασιακή νομοθεσία, το ωράριο εργασίας και τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας.

·       Υλοποιεί ένα συνεχές πρόγραμμα αναδιοργανώσεων που μοναδικό σκοπό έχει την εντατικοποίηση και την στοχοποίηση των εργαζομένων ως υπεράριθμων.

·       Αξιοποιεί το ανθρωποφάγο αξιολόγιο, το πριμ και την κάλυψη των θέσεων ευθύνης για την δημιουργία ενός φιλικού της κύκλου γενιτσάρων.

                Πρόσφατα λοιπόν η διοίκηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει μέσω του outsourcing να λειτουργήσει τον ΟΤΕ χωρίς ΟΤΕτζήδες, δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν σχεδιάζει να προσλάβει στο εξής τεχνικούς ΗΜ-ΗΠ. Καταργεί λοιπόν τις βάρδιες, αφήνει τους συναδέλφους ΗΜ-ΗΠ χωρίς έργο και υπογράφει συνεχώς πανάκριβα συμβόλαια συντήρησης με εργολάβους.  Έχει προηγηθεί η εκχώρηση της φύλαξης των κτηρίων σε εταιρείες Secutity με τα γνωστά αποτελέσματα. Έχει προηγηθεί η εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους και η ανάλγητη άρνηση της διοίκησης στο αίτημα να μετατραπούν οι συμβάσεις των καθαριστριών από μειωμένης σε πλήρους απασχόλησης. Έχει προηγηθεί η διάλυση των καλωδιακών βλαβών στην Αττική και η προσπάθεια να εμφανιστεί ως success story με πειραγμένα στοιχεία.

                Το τελευταίο επίτευγμα της διοίκησης είναι η εισαγωγή στα ΤΤΛΠ απογευματινής βάρδιας, χωρίς μέριμνα για ενίσχυση τους με τις απαραίτητες προσλήψεις, χωρίς φροντίδα για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς πρόβλεψη ώστε τα απογευματινά συνεργεία να είναι διπρόσωπα, χωρίς πρόβλεψη για τις θερινές άδειες και κυρίως χωρίς ενημέρωση και διαπραγμάτευση με το συνδικάτο.

                Αντίστοιχες διευθετήσεις ωραρίου και προγράμματος έγιναν πρόσφατα και στις αποθήκες της Πάρνηθας αλλά και στο NMC στο -1 του Δ. Μεγάρου.

                Θα περίμενε κανείς ότι το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντούσε σε αυτή ομοβροντία αντεργατικών διευθετήσεων. Δυστυχώς οι συνεταίροι του συνδικαλιστικού δικομματισμού στην ΠΕΤ-ΟΤΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) είναι προφανώς απασχολημένοι με τα ρουσφέτια που έχουν να διεκπεραιώσουν και δεν προλαβαίνουν!!! Οι μεταθέσεις υμετέρων, η επιβολή κομματικών εγκάθετων στις θέσεις ευθύνης, τα ταξίδια και οι διακοπές των κομματικών τους φίλων είναι όπως φαίνεται σημαντικότερα. Άφησαν λοιπόν να παρέλθει όλος ο Μάιος και μια μέρα πριν την εφαρμογή του απογευματινού ωραρίου στα ΤΤΛΠ,  θυμήθηκαν να ενημερώσουν την ΟΜΕ-ΟΤΕ για τις αποφάσεις της Ε.Ε. της ΠΕΤ-ΟΤΕ  που είχε  συνεδριάσει προ 15θημέρου. Τραγέλαφος... 

                Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

                Δεν έχουμε άλλο καταφύγιο από το συνδικάτο μας. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αφήσουμε στα χέρια των χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών παρατάξεων. Μόνο η δική σας ενεργοποίηση και η αγωνιστική σας διαθεσιμότητα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Για να κάνουμε λοιπόν το σωματείο κάστρο αντίστασης και αλληλεγγύης χρειαζόμαστε και εσένα..

 

blogger templates | Make Money Online