Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Θεσσαλονίκη 2014: Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε


Θεσσαλονίκη 2014: 
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, συνταξιούχοι και άνεργοι, νέοι και νέες
Η κυβέρνηση των μνημονίων, όσο ακόμα παραμένει στην εξουσία, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη: Ολοκληρώνει την κοινωνική καταστροφή, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας!
Το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων έπεσε βίαια στα επίπεδα της δεκαετίας του '70 και του '80, οι άνεργοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό και με τα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κινδυνεύει με δήμευση η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία. Οι τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια!
Η αγοραστική μας δύναμη μειώθηκε κατά 50% περίπου, η ανεργία τετραπλασιάστηκε, η εργασία εντατικοποιήθηκε, με την πλειοψηφία, όσων εργάζονται, να εργάζονται σε συνθήκες ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, μένοντας απλήρωτοι για μήνες, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες μειώσεις στους κατώτερους μισθούς των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων.
Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζονται, ήδη σχεδιάζονται 6.500 νέες μέχρι τέλος του 2014, ενώ με το νέο σύστημα της «αξιολόγησης» επιχειρείται η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απολύσεων.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που στοχεύει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις λεγόμενες ΔΕΚΟ, η πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας και η συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας δημιουργεί νέα στρατιά ανέργων και λειτουργεί πιεστικά στο σύνολο της εργασίας για νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς.
Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και η ανταποδοτικότητα στις όποιες κοινωνικές παροχές και στις παροχές υγείας, καθώς και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων έχει φέρει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε απόγνωση και την κοινωνία σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.
Το ασφαλιστικό και οι συντάξεις οδηγούνται στη λαιμητόμο, αφού μετά τη διαχρονική, μεταπολεμική καταλήστευση, το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων με το PSI και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, προετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα, για να «εισέλθουμε» στο νέο σύστημα, όπου το κράτος θα εγγυάται τη «σύνταξη» των 360€.
Όμως αυτό που προκαλεί τα αισθήματα των εργαζομένων και του λαού μας είναι ότι συνεχίζουν να μας «δουλεύουν». Μεγαλόφωνα αναγγέλλουν ότι τα μνημόνια τελείωσαν και η τρόικα φεύγει, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε «ιθαγενείς», που δεν καταλαβαίνουν ότι τρόικα και μνημόνια είναι όλo το πλέγμα των αντεργατικών, αντιδημοκρατικών μέτρων που έχουν ληφθεί, ότι είναι η συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που εντείνεται, είναι η όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και η διεύρυνση των ταξικών ανισοτήτων, είναι ο αυταρχισμός και η κατάργηση δικαιωμάτων. Και αυτά όχι μόνο παραμένουν, αλλά θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι και ο μοναδικός δρόμος που μας έχει απομείνει.
Αλίμονο αν αποτελεί μοναδική μας επιλογή, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η λογική της «ψωροκώσταινας». Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζει η αστική τάξη της χώρας μας για τους εργαζόμενους, αυτό εξάλλου έκανε σ' όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου.
Γίνεται πλέον συνείδηση σ' όλους τους εργαζόμενους ότι σήμερα η ικανοποίηση ακόμη και των παραμικρών και ιδιαίτερων κλαδικών και συνδικαλιστικών αιτημάτων σχετίζεται και με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα και να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας σε όφελος του λαού, αν δεν αγωνιστούμε ταυτόχρονα και για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το ξήλωμα όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
Η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φύγει και δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο αν δεν τη διώξουμε εμείς με τους αγώνες μας.
Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ έχει περάσει στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Κάτι ψελλίζει ενάντια στα μνημόνια, αλλά αποκρύπτει τους υπαίτιους και κυρίως δεν κάνει τίποτα για να οργανώ¬σει την αντίσταση των εργαζομένων. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και ο αναχωρητισμός του ΠΑΜΕ την κατάντησαν άδειο πουκάμισο.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τα μέλη και τα στελέχη του σ' όλους τους κλάδους και τους νομούς της χώρας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αλλάξουν τα συνδικάτα, να τα κάνουν όργανα αντίστασης και πάλης και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους, να επαναφέρουν τις αξίες της συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης και να οργανώσουν την αντεπίθεση των δυνάμεων της εργασίας απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Συνάδελφοι/ες, οι κινητοποιήσεις για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014, μπορούν να γίνουν η αφετηρία της δικιάς μας αντεπίθεσης. Μπορούμε να τους νικήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, χωρίς αφεντικά και ξένους προστάτες.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Site: www.ergasianet.gr, e-mail: emailmeta2014@gmail.com
Η ανακοίνωση σε μορφή pdf εδώ

 

blogger templates | Make Money Online