Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στο δημόσιο
 Με μια πρωτοφανή δικαστική απόφαση το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, παράνομη και καταχρηστική, απαγορεύοντας την επαναπροκήρυξή της στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα και με οποιαδήποτε μορφή!
Η δικαιοσύνη γίνεται λοιπόν εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για την περιστολή και κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτόν τον αγώνα δείχνει το δρόμο. Η ΑΔΕΔΥ και πολλές ομοσπονδίες προχώρησαν άμεσα σε προκήρυξη νέας απεργίας –αποχής, αποκρούοντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης.
24ωρη απεργία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου-Συγκέντρωση 9,30πμ στον Άρειο Πάγο.
Ταυτόχρονα προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στις 23 Σεπτέμβρη, ως άμεση απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων( καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, καθηγητές κλπ).
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις και με αποφασιστικότητα να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό, υπερψηφίζοντας την προκήρυξη της απεργίας-αποχής και από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Ο αγώνας αυτός συνδέεται με τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοσίων υπηρεσιών και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας από τα αρπακτικά των δανειστών και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και που δεν πρόκειται να διασφαλιστούν, αν ταυτόχρονα δεν αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Η πάλη για τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, η αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και το ξήλωμα όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, πρέπει να αποτελούν ταυτόχρονα αιτήματα της πάλης μας,  αν θέλουμε να λυθούν ακόμη και τα ιδιαίτερα προβλήματα μας.
Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φύγει και δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο αν δεν τη διώξουμε εμείς με τους αγώνες μας.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, μέσα από τα συνδικάτα για Γενική Απεργιακή κινητοποίηση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μέσα στον Οκτώβρη, η οποία πρέπει να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των ΕΒΕ και επιστημονικών φορέων, σαν ένα βήμα κλιμάκωσης και συντονισμού με στόχο την πλήρη απομόνωση και ανατροπή της μαύρης συγκυβέρνησης.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ παράλληλα θα εντείνουν τις προσπάθειες τους, μέσα από τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, σ’ όλες τις πόλεις και τους δήμους της χώρας, για τη συγκρότηση πλατιών λαϊκών επιτροπών και συντονιστικών ενάντια στον ΕΝΦΙΑ, με τη συμμετοχή και στήριξη κινημάτων άρνησης πληρωμής και ανυπακοής, για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, για την περιφρούρηση των δασών, των παραλιών, της δημόσιας και λαϊκής περιουσίας από την επίθεση υφαρπαγής της από τα μνημονιακά-τροϊκανά κοράκια, τις  τράπεζες και το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ – ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Σεπτέμβρης 2014
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για μοίρασμα - ΕΔΩ.

 

blogger templates | Make Money Online