Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αντιδημοκρατικός κατήφορος, ποινικοποίηση των αγώνων και πολιτική επιστράτευση στην ημερήσια διάταξη



 Αντιδημοκρατικός κατήφορος, ποινικοποίηση των αγώνων
και  πολιτική επιστράτευση στην ημερήσια διάταξη

Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια τα μύρια όσα από τις κυβερνήσεις των μνημονίων που εκτελούν πειθήνια την κάθε επιταγή της τρόικας. Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές υπήρξαν αγώνες αντίστασης. Και μέσα στους αγώνες αυτούς υπήρξαν και περιπτώσεις που οι αγώνες αυτοί θα μπορούσαν να είναι και νικηφόροι και θα έδιναν ένα άλλο μήνυμα σε όλους αυτούς που πλήττονται.
Η συγκυβέρνηση όμως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ξεπερνώντας όλα τα όρια και δείχνοντας το πλέον αντιδημοκρατικό της πρόσωπο δεν δίστασε σε όλες τις περιπτώσεις της γιγάντωσης των αγώνων να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών και στην ποινικοποίηση των αγώνων. Όπου υπήρξε αντίδραση που αμφισβητούσε τον πυρήνα της πολιτικής της και που διαφαινόταν ότι η αντίδραση αυτή φουντώνει έπεφτε το τσεκούρι της ποινικοποίησης των αγώνων και της επιστράτευσης.
Συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνάδελφοι συνδικαλιστές κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, γιατί διεκδίκησαν μια άλλη πολιτική και υπήρξαν ακόμη και δικαστικές αποφάσεις φυλάκισης.
Όσο για την επιστράτευση αυτή ήταν συνεχώς στην ημερήσια διάταξη. Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στη ΔΕΗ, στην εκπαίδευση ντύθηκαν στο χακί.
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Δεν πρόκειται να σταματήσει. Το μόνο αντίδοτο που φαίνεται ότι μπορεί να φρενάρει αυτή την κατάσταση είναι μια συμφωνία για κινητοποίηση όλων σε όλα τα επίπεδα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οφείλουν εδώ και τώρα να πάρουν μια απόφαση και να την κάνουν κτήμα του κάθε εργαζόμενου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η επόμενη επιστράτευση όποιο κλάδο και αν αφορά θα μας βρει όλους απέναντι,  θα μας βρει όλους απεργούς, θα μας βρει όλους στο δρόμο. Η επόμενη επιστράτευση σε οποιοδήποτε κλάδο δεν θα εφαρμοστεί γιατί όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο  και ιδιωτικό τομέα δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και θα προστατεύσουμε το δικαίωμα στην απεργία.

 

blogger templates | Make Money Online