Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία

Ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία
13/5/2015

Την εβδομάδα αυτή έγινε μια τελευταία συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΤΕ για τις εκκρεμότητες της ΤΕ κατηγορίας. Παραθέτουμε παρακάτω την τελική από μεριάς μας κατάληξη του θέματος για τους συναδέλφους που ήταν σε εκκρεμότητα.
Η πρώτη κατηγορία αφορά τους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν το 2012 με τα κίνητρα αποχώρησης που προβλεπόταν τότε. Να θυμίσουμε ότι τα κίνητρα για εκείνη τη χρονιά χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες. Οι συνάδελφοι που είχαν τακτικό μισθό μέχρι ένα ποσό πήραν ως κίνητρο αποχώρησης 55.000 € ενώ αυτοί που είχαν μεγαλύτερο μισθό από το συγκεκριμένο ποσό πήραν ως κίνητρο αποχώρησης 45.000 €. Με το μισθό που είχαν οι ραδιοτηλεγραφητές τότε έπεφταν στην πρώτη κατηγορία των 55.000 €. Μετά την ένταξή μας όμως ο μισθός εξόδου αντιστοιχούσε σε bonus 45.000 €. Το θέμα ήταν σε εκκρεμότητα μέχρι τώρα. Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου ο ΟΤΕ δέχεται ως μισθό εξόδου αυτόν που είχαν οι συνάδελφοι πριν την ένταξη και έτσι για όσους υπάρχει εκκρεμότητα το κίνητρο εξόδου θα είναι 55.000 € Οι συνάδελφοι για τους οποίους υπάρχει εκκρεμότητα θα πρέπει να συνεννοηθούν με τις υπηρεσίες του ΟΤΕ για την τελική εκκαθάριση. Στην κατηγορία αυτή δεν εντάσσονται όσοι συνάδελφοι ενδεχομένως  ήδη έχουν πάρει τις 45.000 € και έχουν αποδεχτεί ενυπόγραφα ότι δεν έχουν άλλες απαιτήσεις από τον ΟΤΕ.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά κάποιους συναδέλφους που έχουν χάσει στο εφετείο και εκκρεμεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Εμείς ζητήσαμε και  οι περιπτώσεις αυτές να εκκαθαριστούν όπως και όλες οι άλλες γιατί είναι ίδιες με όλες τις άλλες. Ωστόσο οι νομικές υπηρεσίες θεωρούν ότι έχουν κερδίσει τη δίκη τελεσίδικα και αν οι συνάδελφοι  επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν την εκδίκαση στον Άρειο Πάγο. Οι νομικές υπηρεσίες προτείνουν κάτι σαν διακανονισμό. Για όλα τα υπόλοιπα διαστήματα προτείνουν να πληρωθεί ο συνάδελφος σαν ΤΕ ενώ για το διάστημα που έχασε το εφετείο να γυρίσει τα χρήματα πίσω και όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει την εκδίκαση στον Άρειο Πάγο.
Υπάρχει και η μία περίπτωση του συναδέλφου που χάθηκε στον Άρειο Πάγο. Για την περίπτωση αυτή ζητήσαμε να εξεταστεί ο όποιος τρόπος ώστε να μην ισχύσει ή έστω να μετριαστεί μια αδικία που υφίσταται ο συνάδελφος αυτός ενώ έχει τα ίδια προσόντα με όλους μας λόγω μιας στρεβλής δικαστικής απόφασης. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Τέλος υπάρχουν και οι συνάδελφοι που διεκδικούν από τον ΟΤΕ διαφορά σύνταξης λόγω της ένταξής τους στην ΤΕ κατηγορία. Ο ΟΤΕ δεν δέχεται ότι οφείλει το οποιοδήποτε ποσό λόγω συνταξιοδοτικών απαιτήσεων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Κάναμε ότι μπορούσαμε για ένα θέμα το οποίο απασχόλησε τον κλάδο για δεκαετίες. Σήμερα έχουμε το τελικό αποτέλεσμα για τις τελευταίες εκκρεμότητες. Το θέμα της ΤΕ κατηγορίας για μας κλείνει οριστικά. Οι συνάδελφοι όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και κάθε συνάδελφος που ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες μπορεί να τραβήξει όποιο δρόμο νομίζει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δούκας Αντώνης Καμτσίκης

 

blogger templates | Make Money Online