Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ μέχρι τέλους



ΟΧΙ μέχρι τέλους
Η κυβέρνηση απέστειλε με επιστολή της στους «θεσμούς» τις προτάσεις της, για την νέα δανειακή σύμβαση με τον ESM. Ταυτόχρονα καταθέτει για ψήφιση σήμερα 10/7/2015 με κατεπείγουσες διαδικασίες, σχέδιο νόμου για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Η πρώτη ανάγνωση των προτάσεων αυτών μας πείθει ότι η κυβέρνηση πιεζόμενη από τους δανειστές, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, την ευρωπαϊκή δεξιά και την σοσιαλδημοκρατία στο ευρωκοινοβούλιο, το μιντιακό κατεστημένο και τα μνημονιακά κόμματα, υπαναχωρεί σημαντικά από τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και δεν αξιοποιεί την ελπιδοφόρα δυναμική που αναπτύχθηκε με το βροντερό ΟΧΙ του λαού μας στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είχε πολλαπλές αναγνώσεις και πολλοί μπήκαν στον κόπο να το ερμηνεύσουν κατά το δοκούν. Η Αγωνιστική Συνεργασία έδωσε την μάχη του δημοψηφίσματος από την πρώτη στιγμή και θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να δώσουμε την δική μας ερμηνεία στο αποτέλεσμα. Λέμε λοιπόν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το δικό μας «ΟΧΙ» ήταν ΟΧΙ σε μειώσεις μισθών -συντάξεων, ΟΧΙ σε ανατροπές στο ασφαλιστικό, ΟΧΙ σε νέους φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ΟΧΙ στο μπλοκάρισμα της επαναφοράς του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις, ΟΧΙ στην νέα λιτότητα, ΟΧΙ στην συνέχιση των μνημονίων και την νέα κατοχή των δανειστών και των τοκογλύφων.
Σε αυτό το ΟΧΙ δεν είμαστε μόνοι μας. Δεκάδες σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, αρκετές ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές κατοίκων, χιλιάδες απλοί άνθρωποι χωρίς πολιτική ταύτιση με την αριστερά έδωσαν την κρίσιμη μάχη με το μέτωπο της υποταγής και του ΝΑΙ.
Σήμερα διαβάζοντας μουδιασμένοι τις προτάσεις της κυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση υποτίμησε την αγωνιστική διαθεσιμότητα του ΟΧΙ και παραχωρεί μια συμφωνία στους δανειστές, αναντίστοιχη με τις διαθέσεις και την δυναμική της κοινωνίας. Ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα διαβάζουμε: Αυξήσεις στο ΦΠΑ, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και του χαρατσιού αλληλεγγύης, Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Αύξηση της ποινής για πρόωρη σύνταξη,  Αύξηση των εισφορών υγείας στις κύριες συντάξεις , Επιβολή εισφοράς υγείας και στις επικουρικές. Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, Αναστολή εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος μέχρι τον Οκτώβρη 2015 οπότε έρχεται  νέο ασφαλιστικό, Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν ασφαλιστικά ταμεία. Νέο μισθολόγιο στους Δημ. Υπαλλήλους,  κατάργηση αγροτικών φοροαπαλλαγών, Ιδιωτικοποίηση για περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Εγνατία, λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού. Και το κερασάκι στην τούρτα: Η κυβέρνηση θα μεταβιβάσει τις μετοχές του δημοσίου στον ΟΤΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.  Σας καλούμε απόψε στις 19:30 στο σύνταγμα να βροντοφωνάξουμε το δικό μας ΟΧΙ, που παραμένει επίκαιρο και αδιαπραγμάτευτο.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί την εκφρασμένη θέληση του λαού
Ο αγώνας κατά της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εργασιακής απορύθμισης συνεχίζεται
Υ.Γ. Προειδοποιούμε την υποταγμένη και συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ και τους απολογητές τους στην ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία του χώρου, ότι η συμφωνία αυτή δεν προσφέρεται για κροκοδείλια δάκρυα και εκδήλωση όψιμου και υποκριτικού ενδιαφέροντος - για την ιδιωτικοποίηση των τελευταίων μετοχών του ΟΤΕ - από εκείνους που από καιρό έχουν απεμπολήσει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ΟΤΕ, που εμείς υπερασπίζουμε.  

 

blogger templates | Make Money Online