Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ: Ο λαός δε θα επιτρέψει τη συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας

ΜΕΤΑ: Ο λαός δε θα επιτρέψει τη συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15 Ιούλη 2015 - Συγκέντρωσεις: πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 11 πμ. - Σύνταγμα, ώρα 7.30μμ.
Η συμφωνία με τους λεγόμενους «θεσμούς» αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, το ίδιο επώδυνο για το σύνολο του κόσμου της εργασίας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους αγρότες και τη νεολαία.
 Η προκαταβολική μάλιστα και κατ’ επιταγή των δανειστών, με διαδικασίες fasttrack, υπερψήφιση από τη βουλή των αντιλαϊκών-αντεργατικών διατάξεων, αποτελεί προσβολή για τα αισθήματα του ελληνικού λαού και τη στοιχειώδη κοινοβουλευτική διαδικασία, επαναλαμβάνει το ίδιο «έργο» που ζήσαμε με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αντιμετωπίζει τη χώρα ως αποικία!
Η συμφωνία αυτή ακυρώνει τη λαϊκή εντολή, που δόθηκε στις εκλογές στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη 2015 και η κυβέρνηση, αντί να στηριχτεί σ’ αυτή και να εμμείνει μέχρι τέλους στην εφαρμογή των δεσμεύσεών της, υποχώρησε στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς των δανειστών και της τρόικας (ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Με την ενέργεια αυτή στέλνεται ένα λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό, αφού αναγνωρίζεται ότι οι λαοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς, τους εκβιαστές και τους δυνάστες τους και ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της διάλυσης του ασφαλιστικού, αποτελούν μονόδρομο για τους εργαζομένους, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για άλλες ελπιδοφόρες προοπτικές για τους λαούς της Ευρώπης.
Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα και καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει στην ψήφιση ενός νέου μνημονίου.
Το ΜΕΤΑ καλεί την ύστατη ώρα την κυβέρνηση να μη προχωρήσει στην υπερψήφιση της συμφωνίας, που θα οδηγήσει σε νέα βάσανα και περιπέτειες τον ελληνικό λαό και τον τόπο.
Δηλώνει επίσης ξεκάθαρα ότι θα πρωτοστατήσει στην πάλη για να μην ψηφιστούν και υλοποιηθούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τον ελληνικό λαό να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών.
Να παλέψουν για το πέρασμα των τραπεζών σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, για εφαρμογή πολιτικών αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς το συμφέρον του λαού και του τόπου και για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μην απογοητευτούν και να μη συνθηκολογήσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη δικαίωση των ελπίδων και των οραμάτων τους.
Καλεί τέλος τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15 του Ιούλη και όλους τους εργαζόμενους και το λαό στα συλλαλητήρια την ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Ιούλη – Απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος - Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 7,30μμ την ίδια μέρα.
ΜΕΤΑ/14-07-2015

 

blogger templates | Make Money Online