Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

«360 Connect»: Η Vodafone επιμένει στις μειώσεις μισθών κατά 30% και απειλεί με ατομικές συμβάσεις

 Συνάντηση, με τους επικεφαλείς της Διεύθυνσης Προσωπικού της Vodafone σχετικά με την διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στην «360 Connect», πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα.

Όπως ενημερώνει το Σωματείο εργαζομένων στην «360 Connect», η πλευρά των εκπροσώπων της διοίκησης, εμμένει στην αρχική πρόταση για σύμβαση με μείωση 30% στους μισθούς σε σχέση με την αντίστοιχη που είχε υπογραφεί στην Vodafone, η οποία έχει ήδη απορριφθεί από μαζική Γενική Συνέλευση. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «έγινε προσπάθεια πίεσης προς το ΔΣ, δίνοντας τελεσίγραφο πως θα παρακάμψει το Σωματείο σε περίπτωση που δε δεχτεί άμεσα και θα προχωρήσει σε μονομερή αναπροσαρμογή των ατομικών συμβάσεων».
Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία θα ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο: μονομερώς και με δόλο, παρά τον ισχυρισμό της ότι σέβεται τη συνδικαλιστική δράση. Δεν είναι μακριά ο καιρός που παρουσίασε ως κίνηση «καλής θέλησης» από τη Vodafone την επαναφορά των μειώσεων του Δεκέμβρη 2013 και μάλιστα μέσω Managers-Supervisors, «όταν όλοι γνωρίζουμε ότι κατακτήθηκε με τον διαρκή αγώνα που δόθηκε από τον Φεβρουάριο του 2014 που είχε την επιτυχή -δικαστική- κατάληξη»., όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο.
Το Σωματείο εργαζομένων στην «360 Connect» διεκδικεί και παλεύει για υπογραφή ΕΣΣΕ που :
  • να εξασφαλίζει την ανάκτηση των απωλειών στους μισθούς τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης,
  • να καταργεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, και να επαναφέρει το πλήρες ωράριο εργασίας και πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους,
  • να σταματήσει άμεσα το καθεστώς του Outsourcing από τρίτες εταιρείες (Infoassist, CQS κ.λπ.) και να προσληφθούν με συμβάσεις απευθείας από τον όμιλο Vodafone οι εργαζόμενοι,
  • να προβλέπει την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης.

 

blogger templates | Make Money Online