Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πολιτική ανάδειξης στελεχών στην Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας: Εκφυλισμός, παρακμή, ρουσφέτια και αναξιοκρατία



Πολιτική ανάδειξης στελεχών στην Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας: Εκφυλισμός, παρακμή, ρουσφέτια και αναξιοκρατία
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Πέρασαν κιόλας οκτώ χρόνια από την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και την παραχώρηση του management στην Deutsche Telekom. Ακόμα και όσοι είχαν καλόπιστα αυταπάτες  ότι ο πρώην δημόσιος ΟΤΕ, όμηρος του κομματισμού, της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού και της διαπλοκής με εγχώρια και ξένα συμφέροντα, θα μετεξελισσόταν μετά την ιδιωτικοποίησή του  σε οργανισμό με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια, έχουν προσγειωθεί από καιρό στην ωμή πραγματικότητα.  
Εμείς δεν είχαμε αυταπάτες. Γνωρίζαμε ότι τα εκφυλιστικά φαινόμενα, η διαφθορά, το ρουσφέτι, ο κομματισμός, η αναξιοκρατία, τα βαρίδια  του πελατειακού κράτους δεν είναι υποχρεωτικά σύμφυτα με το δημόσιο management, αλλά ενδημούν και στην  Deutsche Telekom, άρα και στον Γερμανικής ιδιοκτησίας ΟΤΕ.
Πρόσφατα όμως η διοίκηση με τις αποφάσεις της ξεπέρασε και τον εαυτό της.  Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις ότι οι θέσεις ευθύνης που κενώνονται θα προκηρύσσονται και θα δίνονται με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, με τις τελευταίες  αποφάσεις του Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, οι αρμόδιοι υπερέβησαν κάθε προηγούμενο εφαρμογής του αυθαίρετου διευθυντικού δικαιώματος. Μια πλευρά του θέματος είναι  ο μόνιμος και κατ’ εξακολούθηση παραγκωνισμός αξιόλογων στελεχών με πολύ σημαντικά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Μια άλλη πλευρά, εξίσου σημαντική, αφορά την εμπέδωση και διαιώνιση της νοσηρής πρακτικής του «ψυγείου», που υπονομεύει τις ανθρώπινες και συναδελφικές σχέσεις, αλλά και την ίδια την κερδοφορία του ΟΤΕ. Παράλληλα, η ανάθεση σημαντικών καθηκόντων σε εξαιρετικούς κατά τα λοιπά συναδέλφους  χωρίς όμως τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, εκθέτει την εταιρεία σε νομικές διεκδικήσεις από θιγόμενους.
Απαιτούμε να σταματήσει η βιομηχανία του ρουσφετιού, της διαπλοκής και της ανάδειξης προϊσταμένων από «την πίσω πόρτα». Οι θέσεις ευθύνης να προκηρύσσονται με διαφανή και καθολικό τρόπο. Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα (ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΕΜΗΕΤ-ΟΤΕ) οφείλει να παρέμβει, να προστατεύσει την αξιοπρέπειά μας  και να διασφαλίσει τις διαδικασίες.  
Απαιτούμε αξιοκρατία και σεβασμό

 

blogger templates | Make Money Online