Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΜΕΤΑ Ιδιωτικού Τομέα - ΓΣΕΕ: Εσαεί Μνημόνια! Κατάργηση κοινοβουλίου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10/5/2016
Εσαεί Μνημόνια! - Κατάργηση κοινοβουλίου
Οι πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης, η οποία στο χθεσινό Eurogroup αποδέχθηκε τη διαιώνιση των μνημονίων, με τη θεσμοθέτηση πλέον των κανονικών και των «προληπτικών μνημονίων», συνιστούν μέγιστη πρόκληση για τους εργαζόμενους και την κοινωνία μας, που έχουν εξαθλιωθεί εξαιτίας τους.
Οι δανειστές απαίτησαν και η Κυβέρνηση δέχθηκε να νομοθετήσει άμεσα τον Μηχανισμό Αυτόματης Διόρθωσης με άλλα λόγια τον αυτόματο «πετσοκόφτη» σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες σε υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια και σε ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ο δε Υπουργός Οικονομικών προάγεται σε χειριστή του αυτόματου πετσοκόφτη, καθώς την 30η Απριλίου κάθε έτους θα συντάσσει έκθεση, όπου θα πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα οποιαδήποτε απόκλιση μεταξύ του στόχου που έχει οριστεί και του πραγματικού δημοσιονομικού αποτελέσματος του έτους και θα πράττει αναλόγως!
Η διαδικασία εφαρμογής της μόνιμης δημοσιονομικής περιοριστικής πολιτικής, για δεκαετίες πια, καταργεί το κοινοβούλιο που δε θα έχει κανένα λόγο, με την έκδοση ενός απλού προεδρικού διατάγματος, και δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ως ένα ακόμη πραξικόπημα.
Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό!
Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να κλείσει εντός των ημερών όλες τις πτυχές του πακέτου των μέτρων των 5,4 δισ. Ευρώ και να φέρει για ψήφιση στη Βουλή νέο πακέτο έμμεσων φόρων 1,8 δισ. ευρώ (ΦΠΑ στο 24%), νέοι φόροι σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και στα ηλεκτρονικά, τυχερά παιχνίδια, ίντερνετ, συνδρομητική τηλεόραση, διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία, ακόμη και στον καφέ!.
Ακόμα, η Κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς θα φέρει άμεσα λίστα με νέες 19 αποκρατικοποιήσεις, επιταχύνοντας την εκχώρηση δημόσιων – κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Κι όλα αυτά για αόριστες διαβεβαιώσεις για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους!
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Η λιτότητα και τα νεοφιλελεύθερα μνημονιακά μέτρα καταστρέφουν την οικονομία, την εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση.
Η οργή και η κούραση πρέπει τώρα να μετατραπούν σε ένα νέο αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των μνημονίων με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα μπροστά.
Είναι ο μοναδικός δρόμος για τον τερματισμό των πολιτικών της λιτότητας, για τη διαγραφή του χρέους και για την εφαρμογή ενός πραγματικά προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς, τις συντάξεις, την εργασία και τα λαϊκά εισοδήματα.

 

blogger templates | Make Money Online