Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΜΕΤΑ Ιδιωτικού Τομέα: Η Κυβέρνηση παραδίδει ξεδιάντροπα τα κλειδιά της χώρας σε δανειστές και μεγάλο κεφάλαιο




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/5/2016
 ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ  ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αυτή η Κυβέρνηση, η οποία θέλει να αυτοαποκαλείται «αριστερή» έχει εξελιχθεί στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση της χώρας, ξεπερνώντας κατά πολύ τους γνήσιους νεοφιλελεύθερους προκατόχους της.
Το Πολυνομοσχέδιο 7.000 σελίδων που συζητείται στη Βουλή, πέρα από τη νέα ασύλληπτη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα και τα νέα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, πέρα από την εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των funds, πέρα από τη θεσμοθέτηση του «αυτόματου  μηχανισμού – κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων»  για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές, κυριολεκτικά και χωρίς καμιά ντροπή παραδίνει τα κλειδιά της χώρας στο ξένο κεφάλαιο και τους δανειστές.
Το νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, με ένα εποπτικό συμβούλιο στο οποίο ουσιαστικά κάνουν κουμάντο οι ξένοι δανειστές, βγάζει στο σφυρί τα πάντα: από συγκοινωνίες και ενέργεια μέχρι κτιριακές υποδομές και τουριστικά φιλέτα.
ΟΑΣΑ (συγκοινωνίες), ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), ΟΣΥ (λεωφωρεία, τρόλει), ΟΣΕ, Ολυμπιακό Στάδιο, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ, Κτιριακές Υποδομές και πάνω από 80.000 κρατικές ιδιοκτησίες και  «φιλέτα» όπως το Αεροδρόμιο Ελληνικού, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ακίνητα σε Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική, Κρήτη),  εκχωρούνται στο νέο Υπερταμείο για να ξεπουληθούν όπως όπως!
Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας, της οικονομίας και της περιουσίας του ελληνικού λαού και είναι απορίας άξιον το πώς οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα μπορέσουν να νομιμοποιήσουν μια τέτοια ενέργεια.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι ακόμα μια φορά άφαντη, ακούνητη, αδρανής, ανύπαρκτη.
Δεν καλεί ούτε στο Συλλαλητήριο της Κυριακής, ούτε πολύ περισσότερο δεν αναλαμβάνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και την κοινωνία να ξεσηκωθούν πριν να είναι οριστικά αργά.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ  στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας των συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο  Πολυνομοσχέδιο και την εκποίηση της περιουσίας του Ελληνικού λαού

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 5.30 μ.μ.

 

blogger templates | Make Money Online