Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΜΕΤΑ: Κάτω τα χέρια από τους μισθούς μας - Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα



Αθήνα 21/6/2016
 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Η κυβέρνηση έχει ήδη πιάσει δουλειά για την κατάργηση και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων κατ’ επιταγή του 3ου μνημονίου, την οποία προετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς η  επιτροπή «τεχνοκρατών – εμπειρογνωμόνων» του Υπ. Εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, εν κρυπτώ και χωρίς καμιά ενημέρωση της Διοίκησης, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε να προσέλθει με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα αποκλειστικά και την επιστημονική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας, σε συνάντηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπ. Εργασίας, η οποία ως γνωστόν ετοιμάζει το «πόρισμα» για τον  εργασιακό νόμο και ο οποίος πρόκειται να ψηφιστεί ως μνημονιακή υποχρέωση το Σεπτέμβριο.
Με τη διαδικασία αυτή, χωρίς την παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιδιώκει να «διαπραγματευτεί» την επερχόμενη μνημονιακή καταιγίδα, που φέρνει μείωση του κατώτατου μισθού με κόψιμο των τριετιών και όλων των επιδομάτων (μισθός 586 για όλους χωρίς προσαυξήσεις), απελευθέρωση των απολύσεων, περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων με αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
Αυτές ακριβώς τις μνημονιακές δεσμεύσεις, θα έρθει να τις νομιμοποιήσει το «πόρισμα» των εμπειρογνωμόνων, δίνοντας χέρι βοηθείας στην Κυβέρνηση για να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών και των εργοδοτών.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους και της ανοχής τους.
Καμία μείωση των κατώτατων μισθών δεν μπορεί να περάσει.
Καμιά παρέμβαση στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων, που τους θέλουν αμίλητους και ακούνητους, δεν μπορεί να συζητηθεί.
Καμία παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαλόγου με την κυβέρνηση και τους δανειστές.  
Η πλειοψηφία ΓΣΕΕ, δεν μπορεί να διαχειρίζεται την κατάσταση με τεχνοκρατική αντίληψη γιατί αντικειμενικά εξυπηρετεί τις ειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας και των δανειστών.   
Αντίθετα, καλούμε τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ να προετοιμάσει και να συντονίσει από τώρα τις αντιστάσεις των εργαζομένων απέναντι στη ξεκάθαρα πλέον «θατσερική» πολιτική της δήθεν αριστερής κυβέρνησης, που δίνει βωμό σε εργοδότες και δανειστές και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα.
Η αυριανή ολομέλεια Διοίκησης της ΓΣΕΕ, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εξαντληθεί σε μια τυπική ενημέρωση από τους «σοφούς» της οργάνωσης σχετικά με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αλλά  πρέπει να αποφασίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για το επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητάμε ως πρώτο βήμα την άμεση σύγκληση του Γ.Σ. της ΓΣΕΕ την επόμενη εβδομάδα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Κάτω τα χέρια από τους μισθούς μας
Κάτω τα χέρια από το συνδικαλιστικό κίνημα

 

blogger templates | Make Money Online